MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

[JS][SDK Mozilla] Menu zakładek Firefoksa (akcja)

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

[JS][SDK Mozilla] Menu zakładek Firefoksa (akcja)

Postautor: look997 » 22 stycznia 2012, 19:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:10.0) Gecko/20100101 Firefox/10.0

Chcę aby menu zakładek w Firefoksie pojawiało się po kliknięciu PPM na #star-button.
Proszę więc o pomoc w znalezieniu akcji która wywołuje menu zakładek w Firefoksie.

Rozwiązanie:

1. Ustawić ikonę "Menu Zakładek" obok (możliwie najbliżej) #star-button,

2. Dodać styl do rozszerzenia Stylish (aby ukryć samą ikonę "Menu Zakładek", niestety nie zadzała gdyby schować normalnie):
Kod: Zaznacz cały
@-moz-document url-prefix('chrome://') {

#bookmarks-menu-button-container, #bookmarks-menu-button, #bookmarks-menu-button > .toolbarbutton-icon {
    background: none repeat scroll 0 0 transparent !important;
    border: 0 none !important;
    list-style-image: none !important;
    margin: 0 !important;
    padding: 0 !important;
    width: 0 !important;
    display: block !important;
}
}

3. Stworzyć rozszerzenie ze skryptem:
Kod: Zaznacz cały
document.getElementById("star-button").addEventListener("click", function(event){
   if(event.button == 2){
      document.getElementById('BMB_bookmarksPopup').openPopup(document.getElementById("star-button"), 'after_pointer', 0, 0, true);
      document.getElementById("star-button").setAttribute("context", "false");
   }
}, false); 
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2012, 18:02 przez look997, łącznie zmieniany 2 razy
Fx
look997

Z nami od: 26 listopada 2006, 15:26

Odp: [JS][SDK Mozilla] Menu zakładek Firefoksa (akcja)

Postautor: Grzegorz » 23 stycznia 2012, 18:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:12.0a1) Gecko/20120121 Firefox/12.0a1

Proponuję podejrzeć kod jednego z dodatków, które wyświetlają menu zakładek po naciśnięciu dodatkowego przycisku.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: look997 » 24 stycznia 2012, 02:27

Grzegorz pisze:Proponuję podejrzeć kod jednego z dodatków, które wyświetlają menu zakładek po naciśnięciu dodatkowego przycisku.

Chcę aby ktoś mi pomógł a nie pisał "Se możesz poszukać", jak bym znalazł to bym nie pytał.
Fx
look997

Postautor: Grzegorz » 24 stycznia 2012, 18:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:12.0a1) Gecko/20120123 Firefox/12.0a1

Skoro nawet Tobie jako zainteresowanemu nie chce się zerknąć w kod źródłowy np. Personal Menu, to chyba nie liczysz, że ktoś inny odwali czarną robotę?!
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: look997 » 24 stycznia 2012, 19:53

Grzegorz pisze:Skoro nawet Tobie jako zainteresowanemu nie chce się zerknąć w kod źródłowy np. Personal Menu, to chyba nie liczysz, że ktoś inny odwali czarną robotę?!

NIE! ja tam zaglądałem, ale nie mogę sobie z tym poradzić, sposobem na wyświetlenie menu jest kliknięcie elementu z atrybutem type"menu" lecz to działa tylko w pewnych bardziej złożonych warunkach i tylko po LPM, nie znalazłem konkretnego skryptu ani nawet stylu dzięki któremu bym mógł odsłonić popup z tym menu, szukałem ale nie znalazłem dlatego tutaj piszę i jak mi ktoś odpisze "Se poszukaj" to mi nic nie da bo szukałem i nie znalazłem, po to tu piszę żeby mi ktoś pomógł jak nie mogę sobie poradzić, nie zgadzasz się ze mną?
Fx
look997

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa