MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Lamer: Otwieranie w małym oknie

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Lamer: Otwieranie w małym oknie

Postautor: tristan » 21 lipca 2002, 10:00

Przeglądarka: -

Witajcie,

w IE potrafię zrobić, żeby po naciśnięciu Shift+Odnośnik otwierał się on w nowym oknie, ale nie zmaksimalizowanym, ale o takim rozmiarze, jak zamknięte ostatnie z okien IE.

W Mozilli wyczaiłem, że działa Ctrl+Odnośnik, ale niestety zawsze uruchamia mi to w trybie zmaksymalizowanym, co jest często niewygodne. Czy da się to jakoś zmienić?
mgr inż. inż. Ja
tristan

Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12

Postautor: Voltaire » 22 lipca 2002, 16:18

O ile mi wiadomo takiej opcji nie ma. ( nie znam Mozilli zbyt dobrze więc mogę się mylić, możliwe że da się jakoś to zmienić głębiej w ustawieniach ) Ale jeżeli przesiadasz się z IE (tak rozumiem) to poznaj co to są panele. Po tygodniu zapomnisz o pie*****ych wynalazkach typu 50 otwartych okien. Odpalasz stronkę, ustawiasz środkowym nowy panel + ładuj w tle, i miodzio. A tak słodkiego przeglądania ja osobiśnie nigdy w życiu nie miałem. A później tylko wybierasz to co już weszło i spokojnie czytasz :lol:

BTW: Pamiętam jak wyglądało to w IE : Odpalasz stronkę, naciskasz w nowym oknie, ale chcesz dalej czytać to co teraz, a tu nie! wyskakuje ci białe, puste jeszcze okienko FUCK. No more M$. Bogu i programistom dziękuję za Mozillę. No to tyle :wink:
Voltaire

Postautor: tristan » 22 lipca 2002, 16:59

Voltaire pisze:O ile mi wiadomo takiej opcji nie ma.

:(

Voltaire pisze:Ale jeżeli przesiadasz się z IE (tak rozumiem)

Nie przesiadam się jeszcze, bo na razie Potwór jest ciężki do ugłaskania.

Voltaire pisze:to poznaj co to są panele.

Wiem co to jest. Coś tragicznego, niewygodnego, ale na szczęście nie muszę ich uzywać.

Voltaire pisze:Po tygodniu zapomnisz o pie*****ych wynalazkach typu 50 otwartych okien.

Właśnie dla mnie osobne okna są atutem, gdyż łatwiej się przełącza pomiędzy oknami, jeśli każdy jest na pasku.

Voltaire pisze:Odpalasz stronkę, ustawiasz środkowym nowy panel

E tam, wolę skrót klawiszowy. Jest jakiś od otwierania w panelach?

Voltaire pisze:+ ładuj w tle,

Nie umiem tego znaleźć :(

Voltaire pisze:A później tylko wybierasz to co już weszło i spokojnie czytasz

Da się z klawiatury? Ja osobiście cenię pracę bez myszki. Osobne okna dają się przełącząć ALT+TAB. A panele?

Voltaire pisze:BTW: Pamiętam jak wyglądało to w IE : Odpalasz stronkę, naciskasz w nowym oknie, ale chcesz dalej czytać to co teraz, a tu nie! wyskakuje ci białe, puste jeszcze okienko FUCK.

No więc właśnie do tego się przydaje małe okno, to se klikam w to co wystaje i już.
mgr inż. inż. Ja
tristan

Panele rulezzzz

Postautor: E2rd » 22 lipca 2002, 21:55

tristan pisze:
Voltaire pisze:to poznaj co to są panele.
Wiem co to jest. Coś tragicznego, niewygodnego, ale na szczęście nie muszę ich uzywać.

Hehe, bo nie wiesz co dobre... Panele rulezzzz :D
tristan pisze:
Voltaire pisze:Odpalasz stronkę, ustawiasz środkowym nowy panel

E tam, wolę skrót klawiszowy. Jest jakiś od otwierania w panelach?

Yasne -> Ctrl-Enter. Takoż samo po wpisaniu adresu w pasek na górze.
tristan pisze:

Eeee, no to już lenistwo. :evil: Preferencje -> Nawigator -> Panele, a gdzie ma być?
tristan pisze:Ja osobiście cenię pracę bez myszki. Osobne okna dają się przełącząć ALT+TAB. A panele?

Ctrl-PgUp i Ctrl-PgDn.
tristan pisze:No więc właśnie do tego się przydaje małe okno, to se klikam w to co wystaje i już.

I kto to mówi? Miłośnik klawiatury.... :P
Przy okazji, spis skrótów klawiaturowych mozilli (po angielsku) można poczytać tutaj
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Re: Panele rulezzzz

Postautor: tristan » 22 lipca 2002, 22:41

E2rd pisze:
tristan pisze:E tam, wolę skrót klawiszowy. Jest jakiś od otwierania w panelach?

Yasne -> Ctrl-Enter. Takoż samo po wpisaniu adresu w pasek na górze.

Do bani :( Przecież link nie ma fokusa, jak na niego mlaskam :-( Normalnie działa w IE Shift+mlasknięcie a w Mozilli Ctrl+mlasknięcie...

E2rd pisze:
tristan pisze:

Eeee, no to już lenistwo. :evil: Preferencje -> Nawigator -> Panele, a gdzie ma być?

O ja gupia cipa... :oops: Szukałem gdzieś pod menu... O! I o skrótach tam jest... :lol: Dzięki.

E2rd pisze:
tristan pisze:Ja osobiście cenię pracę bez myszki. Osobne okna dają się przełącząć ALT+TAB. A panele?

Ctrl-PgUp i Ctrl-PgDn.

Dzięki.

E2rd pisze:
tristan pisze:No więc właśnie do tego się przydaje małe okno, to se klikam w to co wystaje i już.

I kto to mówi? Miłośnik klawiatury.... :P

Niestety w przpadku przeglądania WWW myszka jest nieodzowna, choćby dlatego, że czasy stron dających się obsługiwać klawiaturą minęły :cry:
mgr inż. inż. Ja
tristan

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite