Thunderbird nie pobiera wszystkich wiadomości.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Thunderbird nie pobiera wszystkich wiadomości.
Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; WOW64) Presto/2.12.388 Version/12.12
Witam, jestem użytkownikiem thunderbirda już od kilku lat, mam skonfigurowane kilkanaście e-maili ale mam problem z jednym.
Jest to gmail, problem jest taki, że tu e-mail grupowy, program nie pobiera wszystkich wiadomości. Domyślam się, że nie pobiera wiadomości zaznaczonych jako "przeczytane" już przez innego użytkownika poczty.
Nie znam się na gmailu, od kiedy używam TB nie logowałem się w normalny sposób na skrzynkę.
Podsumowując: chcę, żeby pobierało wszystkie wiadomości, przeczytane, nieprzeczytane oraz wysłane. Jak to zrobić?
Jest to gmail, problem jest taki, że tu e-mail grupowy, program nie pobiera wszystkich wiadomości. Domyślam się, że nie pobiera wiadomości zaznaczonych jako "przeczytane" już przez innego użytkownika poczty.
Nie znam się na gmailu, od kiedy używam TB nie logowałem się w normalny sposób na skrzynkę.
Podsumowując: chcę, żeby pobierało wszystkie wiadomości, przeczytane, nieprzeczytane oraz wysłane. Jak to zrobić?
- navenn
Odp: Thunderbird nie pobiera wszystkich wiadomości.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:20.0) Gecko/20130119 Firefox/20.0
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; WOW64) Presto/2.12.388 Version/12.12
Seems to be working, dzięki.
- navenn
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.17 (KHTML, like Gecko) Chrome/24.0.1312.57 Safari/537.17
Pozwoliłem sobie podpiąć sie pod temat.
Mój problem wygląda następujaco:
Thunderbird nie pobrał maila. Nie pobrał tylko tego jednego maila. Jakby go nie było. Konto POP na home.pl. Pocztę z tego konta odbieram na 3 komputerach. Na dwóch mail został odebrany (Thunderbird i Outlook). Na serwerze cały czas mail jest. Na pewno nie odebrałem i przypadkowo skasowałem. Od nadawcy dostaje często maile i do tej pory nie było problemu. Na szczęście maila mogłem przeczytać na innym komp. Ale nie zawsze mam dostęp do innego komp. Nie chciałbym też upewniać się za każdym razem przez www czy Thunderbird czegoś nie przeoczył.
Jakieś sugestie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Tadeusz
Mój problem wygląda następujaco:
Thunderbird nie pobrał maila. Nie pobrał tylko tego jednego maila. Jakby go nie było. Konto POP na home.pl. Pocztę z tego konta odbieram na 3 komputerach. Na dwóch mail został odebrany (Thunderbird i Outlook). Na serwerze cały czas mail jest. Na pewno nie odebrałem i przypadkowo skasowałem. Od nadawcy dostaje często maile i do tej pory nie było problemu. Na szczęście maila mogłem przeczytać na innym komp. Ale nie zawsze mam dostęp do innego komp. Nie chciałbym też upewniać się za każdym razem przez www czy Thunderbird czegoś nie przeoczył.
Jakieś sugestie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Tadeusz
- tedi70
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2
Mam podobne sytuacje z home.pl + thunderbird , wszystko działa przez tydzień a tu nagle nie dochodzą e-maile od rana na wszystkich stanowiskach z thunderbirdem, jeżeli wyłączę szyfrowanie SSL na bez szyfrowania - wiadomości przychodzą (mam wszystkie konta konta POP3) i znowu jest spokój przez kilka dni, może szukać przyczyn w routingu lub u operatora ?
- JAja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0
U mnie od wczoraj podobna sytuacja jak wyżej u Tadeusza (Tedi70)
Sytuacja rzadko, a właściwie wcale nie opisywana na forach. Na razie żadnego roziwzania nie znalazłem, więc proszę doświadczonych forumowiczów o radę jak to ugryźć:
adres e-mail na onet.pl od wielu lat, wczesniej Outlook express, obecnie od ok. 12 mies. FBird. Korzystam z 6 adresów, wszystkie pop3/smtp. Z tego jednego konta na onecie mój klient FBird od wczoraj nie ściąga maili od jednego nadawcy. Pozostałe maile przechodzą bez problemów.
Próbowałem wchodząc przez przeglądarkę po przeczytaniu oznaczyć maile jako nieprzeczytany - nie pomaga. Próbowałem dzisiejszego (trzeciego z kolei) maila ściągać bez odczytania w przeglądarce - też nie przechodzi
(
Nadawca ma konto w firmie - korporacja ubezpieczeniowa.
Sytuacja rzadko, a właściwie wcale nie opisywana na forach. Na razie żadnego roziwzania nie znalazłem, więc proszę doświadczonych forumowiczów o radę jak to ugryźć:
adres e-mail na onet.pl od wielu lat, wczesniej Outlook express, obecnie od ok. 12 mies. FBird. Korzystam z 6 adresów, wszystkie pop3/smtp. Z tego jednego konta na onecie mój klient FBird od wczoraj nie ściąga maili od jednego nadawcy. Pozostałe maile przechodzą bez problemów.
Próbowałem wchodząc przez przeglądarkę po przeczytaniu oznaczyć maile jako nieprzeczytany - nie pomaga. Próbowałem dzisiejszego (trzeciego z kolei) maila ściągać bez odczytania w przeglądarce - też nie przechodzi
Nadawca ma konto w firmie - korporacja ubezpieczeniowa.
- SkrzyGda
- Z nami od: 08 lipca 2015, 09:23
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird