Jak odinstalować adobe viever z firefoxa 19
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak odinstalować adobe viever z firefoxa 19
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
Cześć,
nie wiem czy dobrze opiszę problem (nie mniej spróbuję) sorki, kompy to nie moja działka
Zainstalowałem całkiem niedawno aktualizację Firefoxa 19 i teraz do przeglądania plików PDF włącza mi się samoczynnie przeglądarka Adobe Viewer (chyba coś takiego). Wcześniej normalnie pokazywał typowy ekran Adobe (z przyciskami funkcyjnymi do obsługi PDF) teraz po tej aktualizacji mam tylko przeglądarkę PDF
Inne dane to Win 7, Adobe Acrobar 11.02.0 pl, Firefox 19,
ps. wyłączenie dodatku nic nie daje....
Odinstalowanie Adobe z systemu tez nie pomaga...
Proszę od wskazówki
nie wiem czy dobrze opiszę problem (nie mniej spróbuję) sorki, kompy to nie moja działka
Zainstalowałem całkiem niedawno aktualizację Firefoxa 19 i teraz do przeglądania plików PDF włącza mi się samoczynnie przeglądarka Adobe Viewer (chyba coś takiego). Wcześniej normalnie pokazywał typowy ekran Adobe (z przyciskami funkcyjnymi do obsługi PDF) teraz po tej aktualizacji mam tylko przeglądarkę PDF
Inne dane to Win 7, Adobe Acrobar 11.02.0 pl, Firefox 19,
ps. wyłączenie dodatku nic nie daje....
Odinstalowanie Adobe z systemu tez nie pomaga...
Proszę od wskazówki
- robn
Odp: Jak odinstalować adobe viever z firefoxa 19
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:20.0) Gecko/20130215 Firefox/20.0
To nie jest adobe viewer, to natywna przeglądarka pdf Firefoksa.
Aby używać wtyczki adobe, wpisz w pasku adresu about:config, znajdź własność pdfjs.disabled i ustaw ją na true.
Następnie w Opcje -> Aplikacje, w linii Portable Document Format (PDF) ustaw Użyj Aplikacji Adobe Reader bądź Wtyczka Adobe Acrobat, bądź coś innego, zależnie od gustu.
Aby używać wtyczki adobe, wpisz w pasku adresu about:config, znajdź własność pdfjs.disabled i ustaw ją na true.
Następnie w Opcje -> Aplikacje, w linii Portable Document Format (PDF) ustaw Użyj Aplikacji Adobe Reader bądź Wtyczka Adobe Acrobat, bądź coś innego, zależnie od gustu.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1) Presto/2.12.388 Version/12.14
dexter pisze:To nie jest adobe viewer, to natywna przeglądarka pdf Firefoksa.
Natywna przeglądarka pdf Firefoksa ma niestety problem z nie którymi dokumentami, wyświetla krzaczki zamiast liter i bardzo powoli wczytuje strony. Opisany przez ciebie sposób zmienia tylko tyle że po kliknięciu w odnośnik .pdf dokument zamiast otworzyć się w firefoxie zapisuje się na dysku. A co zrobić żeby otwierał się za pomocą Adobe Reader X w przeglądarce ?
- Gość
Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1) Presto/2.12.388 Version/12.14
del już sobie poradziłem. Adobe Acrobat Document - Wtyczka Adobe Acrobat (w programie Firefox)
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
o co chodzi z tą wtyczka, mam ją zainstalowaną, a pdf wyświetla albo krzaki, albo brakuje liter (niekoniecznie polskich)?
- marek13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0
Jeszcze raz. Obecnie Firefox ma natywną przeglądarkę plików PDF. Oznacza to, że podczas próby otwarcia takiego pliku w Firefoksie plik jest otwierany właśnie w tej przeglądarce. Jeśli masz zainstalowany program Adobe Reader możesz w ustawieniach Firefoksa Narzędzia»Opcje»Aplikacje wybrać typ zawartości Portable Document Format (PDF) i wybrać Wtyczka Adobe Acrobat (w programie Firefox) – dokumenty będą się otwierały w Firefoksie lub Użyj aplikacji Adobe Reader – dokumenty będą się otwierały w Adobe Readerze.

- teo
- Moderator
- Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa