MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Govome - jak usunąć?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Govome - jak usunąć?

Postautor: Artok » 02 marca 2013, 10:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0

Cześć, mam mały problem z Mozillą Firefox. Przy instalacji WinRara zainstalowały się 2 dziadostwa - 22find.com oraz Wyszukiwarka Govome. Z tym pierwszym przypadkiem sobie poradziłem i nie mam już tego problemu. Natomiast Govome pozostał. Gdy włączam Mozillę, wyświetla się strona startowa. Super, prawda? No nie do końca - otóż, co bym nie wpisał, i tak zamiast Google wyświetla się takie coś - http://www.govome.com/web?q=mozilla+firefox Jak to wywalić? Próbowałem wszystkiego - about:config czy też zablokowanie strony gobome.com (po tym zabiegu żadna strona nie chciała się otworzyć :lol: ) Najlepsze jest to, że gdy jestem na stronie startowej Firefoxa, Google działa jeśli wpisuję pytanie w pasku adresu lub bocznej wyszukiwarki. W głównej jest ten Govome ;/
PS. Govoma już nie ma, wywaliłem z rejestru. Co ciekawe, teraz żadna strona nie chce się wyświetlić, jeśli chcę wyszukać normalnie
Artok

Odp: Govome - jak usunąć?

Postautor: dexter » 07 marca 2013, 16:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:22.0) Gecko/20130306 Firefox/22.0

Problem jest opisany niejasno. Gdzie wpisujesz zapytanie do wyszukiwarki? W pasku adresu, w pasku wyszukiwarki, na stronie? Zamiast pisać "na głównej", podaj adres tej strony. Nie napisałeś, czy problem istnieje w trybie awaryjnym, na nowym profilu lub po resecie Firefoksa.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: szym.anonim » 07 maja 2013, 18:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0

aplikacja instaluje się tak, że przy wpisywaniu w omnibox - pasek adresu frazy wyszukiwania przekierowuje na wyszukiwanie do govome zamiast google czy bing. w about config nie ma tego adresu nigdzie podane, albo jest jakoś ukryty.
szym.anonim

Postautor: dexter » 07 maja 2013, 19:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:22.0) Gecko/20130505 Firefox/22.0

Sprawdź w rozszerzeniach i w Panelu Sterowania w Dodaj/Usuń Programy. I sprawdź w ustawieniach połączenia internetowego, czy nie używasz jakiegoś podejrzanego proxy.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: AniaLoLo » 15 kwietnia 2014, 15:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/34.0.1847.116 Safari/537.36

Ja już z tym poradziłam

Instrukcja:

1. W lewym górnym rogu jest znaczek FireFox klikasz i masz tam Opcje w ogólne zmień strone startową na http:/goggle.pl
wiem źle napisałam goggle z http
AniaLoLo

Wróć do Przeglądarka Firefox