MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Thunderbird - "prześlij dalej' nie działa na załącznik JPG

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Thunderbird - "prześlij dalej' nie działa na załącznik JPG

Postautor: Tomek G. » 18 lipca 2011, 10:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110614 Firefox/3.6.18 GTB7.1 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0E)

Witam serdecznie wszystkich.
Mam oto taki problem z programem pocztowym Thunderbird. Otóż, podczas przekazywania dalej wiadomości (w trybie bezpośrednim), w której załączniki stanowią pliki JPG, program ich nie dołącza i wychodzą puste wiadomości. O dziwo, każdy inny format załącznika (przetestowałem) w takiej wiadomości "przesłanej dalej" jest bezproblemowo dołączany i wysyłany. W trybie przekazywania dalej "jako załącznik" cała wiadomość wraz z załącznikami JPG jest bezproblemowo dołączana. Co więcej, w obydwu trybach przesyłania dalej,po wybraniu polecenia "Cytuj wiadomość" załączniki JPG są poprawnie dołączane i wyświetlane w głównym oknie nowej wiadomości.
Co próbowałem: zmiany w ustawieniach CONFIG, niestety "na czuja" gdyż nie znalazłem na formach opisu problemu dla wersji 5.0; wtyczka do wyboru trybu przesłania dalej wiadomości bezpośrednio z panelu użytkownika - także bez rezultatu; reinstalacja TB - bez rezultatu; instalacja na nowo z usunięciem pozostałości po programie(bez rejestru win7) - bez rezultatu. Zastanawiam się nad tym, czy problem nie tkwi w rejestrze Win7 anie w TB. Czy szanowne grono forumowiczów ma jakiś pomysł na powyżej opisany problem?
Chętnie wypróbuję wszystkie zgłoszone możliwości. Pozdrawiam, T.G.
Tomek G.

Odp: Thunderbird - "prześlij dalej' nie działa na załącznik

Postautor: dexter » 18 lipca 2011, 12:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0a1) Gecko/20110717 Firefox/8.0a1

"Prześlij dalej" - masz na myśli "Przekaż"?

Cóż, u mnie ten błąd nie występuje. Sprawdź na nowym profilu.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: Tomek G. » 19 lipca 2011, 06:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.18) Gecko/20110614 Firefox/3.6.18 GTB7.1 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0E)

Tak, chodzi o funkcję "przekaż".
Metody z podanego artykułu (dziękuję :-) ), przetestowałem. Jak na razie problem nadal istnieje. Jestem coraz bardziej pewien, że jest to wina rejestru Win7. Jeszcze pokombinuję. Oczywiście nadal jestem otwarty na propozycje.
Tomek G.

Postautor: Gość » 18 października 2013, 08:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

U mnie pojawił się ten sam problem. Czy komuś już udało się coś takiego rozwiązać?
Gość

Postautor: Eko-Worm » 18 października 2018, 11:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/69.0.3497.100 Safari/537.36

Witam, u mnie ten sam problem, wszystkie inne formaty załączników są przekazywane dalej, tylko nie przekazuje załączników jpg, czy zna ktoś może odpowiedź jak poradzić sobie z tym problemem?
Eko-Worm

Z nami od: 18 października 2018, 11:11

Wróć do Klient poczty Thunderbird