delta search opanowała mojego firefoxa
Moderator: Pomocy?!
Odp: delta search opanowała mojego firefoxa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0
Anulowanie czy wpisanie czegokolwiek nic nie daje.
Jakie hasło tam wpisac, ewent. jak obejsc to okno ?
pozdr
- marcel
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:23.0) Gecko/20130615 Firefox/23.0
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/27.0.1453.116 Safari/537.36
- danio969
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0
- aga77
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0
ewentualnie trzeba go zmodyfikować i usunąć parametr z którym przeglądarka jest uruchamiana
ja spędziłem kilka godzin na usuwaniu wszelkich śladów
ręcznie (z rejestru, konfigu w przeglądarce itd) i programami, a to g... i tak ciągle się ładowało przy uruchamianiu przeglądarki
a tkwiło jeszcze we wpisie skrótu do uruchamiania aplikacji jako parametr, czego nie sprawdza żaden program!
- mjjj
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0
qnonim1 pisze:kkt pisze:Kilka miesięcy wstecz skutecznie pozbyłam się Babylonu. Potem, ściągając i instalując cokolwiek, bardzo uważałam, żeby NIE korzystać z opcji „zalecana instalacja”, ale tej dającej możliwość wyboru czyli odhaczenia przyklejonych paści i do dziś miałam spokój. A z godzinę temu złapałam tę hybrydę Babylonu – czyli Delta-search. Syfi dokładnie na tej samej zasadzie i tak samo wk***. I Babylonu i Delty pozbyłam się tym to sposobem:
Najpierw przez dodaj-usuń programy odinstalować Babylon/Delta - dokładnie, bo na liście występują dwukrotnie.Dopiero potem przechodzimy do operacji:
1. W pasek adresu Mozilli wpisać:
*about:config
**Olać ostrzeżenie, wejść, w wyszukiwarce, która się pojawi wpisać Delta - search/czy nazwę innego syfa
***wyskoczy lista, wtedy na każdej pozycji - prawy przycisk myszy i polecenie „resetuj”
****potem wyłączyć przeglądarkę, odpalić raz jeszcze i można powtórzyć na wszelki wypadek całą procedurę, bo czasem coś jeszcze zostaje.
2. Jeszcze raz about:config (gdyby to co wcześniej nie podziałało) - znaleźć na liście keyword.URL - prawy przycisk myszy- "resetuj" jeśli pojawi się Delta - "modyfikuj" jeśli nie ma nic a chcemy, żeby było - wpisać np. www. google. pl albo adres wybranej strony startowej
3. Na koniec w małej wyszukiwarce na pasku - rozwinąć listę - zarządzaj wyszukiwarkami - wywalić Delta-search jeśli nadal tam tkwi.
Bardzo dziękuję za poradę, na dysku nigdzie nie mogłam znaleźć pliku delta czy babylon a tu wystarczyło zaledwie kilka kliknięć myszkąNajlepszy sposób
+1 dwa razy zrobiłem bo raz delta search a raz z myślnikiem czyli delta-s search i wszystko wywaliłem. najlepsza metoda
- boro31
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0
[ciach]
- MrMax1920
- Z nami od: 28 lipca 2013, 04:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:24.0) Gecko/20130731 Firefox/24.0
MrMax1920 pisze:Też miałem to samo , ale użyłem metody wyżej i działa , polecam.
]hacks-web24. eu/ hacks- web24. eu/8-ball-pool-multiplayer-hack hacks- web24. eu/minion-rush-hack/ hacks-we b24.e u/criminal-case-hack/
Jak widać, masz jakiegoś wirusa, któy dokleja spam-linki do Twoich postów. Sprawdź komputer za pomocą skanera antywirusowego.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
mam podobny problem: przy otwieraniu nowej karty uruchamia się strona:
http://uri.pl/?i=rOgb
Opisane sposoby usuwania delty i babylona nie pomogły (adwcleaner, edycja konfiguracji przez about:config).
Strona ustawiła się jako default w 3 przeglądarkach (google, firefox i iexplorer), z tamtych udało mi się wywalić, z firefoxa wywaliłem tylko jako stronę startową, natomiast przy otwieraniu nowych zakładek pojawia się dalej.
Aha, na innych kontach windowsa (nie administracyjnych) na tym kompie problem nie występuje.
Mam Windows-a XP i FF 23.0.1
Pozdrawiam,
Grzesiek
- gapril
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0
- marek 1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.146 Safari/537.36
- antydelta1232
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
YAC, to szkodnik. Nie brakuje promotorów wirusów. Można wyczytać w necie:
"Wirus YAC (Yet Another Cleaner - YAC.mx) Wirus YAC (również znalezione YAC Szukaj wirusa, wirus YACmx, YAC Cleaner, Yet Another Virus Cleaner, FAM Brazylii Participações Ltda, wirus YAC komputer, wirus Woodtale i więcej) jest niebezpieczne złośliwe oprogramowanie kategorii scareware (fałszywe oprogramowanie), które jest promowane jako niezarejestrowany (bezpłatny) i zarejestrowany (pełnej) narzędzie do czyszczenia i optymalizator systemu Microsoft Windows, jednak YAC Cleaner jest zasadniczo uważany niekorzystny nieuczciwych systemu Windows Optimizer i program antywirusowy, który bierze udział w nieuczciwych praktykach handlowych i przeprowadza fałszywe skanowanie komputera z bardzo mylące wyniki w celu stworzenia klientom i zebrania informacji o użytkowniku przy użyciu taktyki zastraszania.
Mały poradnik usuwania delty, to też nie rozwiązuje problemów.
Deltę search się odinstalowuje. Do tego trzeba użyć małego wise program uninstaller portable, który ma też opcję brutalnego odinstalowani i wyszukuje więcej pozostałości po odinstalowanym programie. To wierzchołek góry lodowej.
W opcjach folderów w menu widok, odznacza się ukrywanie chronionych plików i folderów, odznacza ukrywanie rozszerzeń i zaznacza pokazywanie ukrytych plików i folderów. Daje się Zastosuj i potem OK.
Używa się wyszukiwarki u usuwa wszystkie znalezione wyniki "delta search", potem razem ta nazwa "deltasearch".
Pobiera się na dysk regseeker portable, ustawia polski i w wyszukaj w rejestrze wpisuje deltasearch. Gdy są wyniki wyszukania, to wybiera się zaznaczenie wszystkiego z opcji na dole, potem wybiera się akcję usuwania zaznaczonego. Następnie wpisuje się "delta search" osobno nazwa, bo i będzie takie, też do usunięcia. Jakby jeszcze jakiś plik był zablokowany, to go trzeba potraktować unlockerem.
Następnie wyłącza się przywracanie systemu, bo właśnie w restore, czyli w punktach przywracania, będą instalatory delty i zapisy jej domyślnych ustawień. Wykonuje się czyszczenie ccleanerem, odznaczając mu w opcjach "W katalogach temp usuwaj wyłącznie pliki starsze, niż 24h" - ma czyścić wszystko. Potem włącza się ponownie przywracanie systemu i delta będzie miała amen.
Pozostawia poustawiać jeszcze https://www.google.pl/ jako strony startowe w przeglądarkach.
Trzeba pamiętać, że Adwcleaner, czy OTL, ani nie znajdą szkodników w punktach przywracania, ani tam wykryją do usuwania. Żaden antywirus nie jest do tego zdolny, choć są skanery, co potrafią znaleźć i wyleczyć np zarażone pliki startowe.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.146 Safari/537.36
- weztoogarnij