Autouzupełnianie danych podczas logowania
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Autouzupełnianie danych podczas logowania
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0
Witam. Mam takie pytanie. Wcześniej miałem ustawionego FF (posiadam najnowszą wersję ofc) tak, że gdy wchodziłem na stronę logowania do poczty, dane od razu były wpisane (login i hasło). Wystarczyło pacnąć enter i zalogowany. Poczyściłem ostatnio trochę w FF i oczywiście już to nie działa. Próbowałem usuwać hasła i zapisywać raz jeszcze, usuwać opcje wyboru loginu, itp. Nic. Teraz wciąż wygląda to tak, że muszę wpisać pierwszą literę loginu, wybrać dopiero login (jest tylko jedna opcja do wyboru) i dopiero uzupełnia się hasło.
Chciałbym, by było to tak ustawione, jak miałem wcześniej. Byłbym b. wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam, Tomek.
Chciałbym, by było to tak ustawione, jak miałem wcześniej. Byłbym b. wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam, Tomek.
- Sawo90
- Z nami od: 20 grudnia 2013, 18:27
Odp: Autouzupełnianie danych podczas logowania
jak nie mogę uzyskać z tym (chyba nie tak trudnym) pytaniem na forum mozilli, to już nie wiem gdzie miałbym napisać... 
- Sawo90
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/31.0.1650.63 Safari/537.36
Co się dzieje po podwójnym kliknięciu w pustym polu logowania?
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
pojawia się (i ew. znika) opcja wyboru loginu (j/w tylko jeden wybór dostępny). na innym forum poinformowano mnie, że najprawdopodobniej działa to tak, że jeżeli są zapisane 2 hasła np. to przy logowaniu mogę wybrać login (z hasłem ofc) i się na ten konkretny zalogować. natomiast przy jednym, powinno samo uzupełniać od razu po wejściu na stronę poczty. jednak tak się nie dzieje :/. usunąłem inne loginy za pomocą shift+del, ale j/w po wejściu na pocztę, dane nie są od razu wpisane. muszę kliknąć na login, wybrać tenże login, dopiero dokleja się hasło -> enter i zalogowany. wcześniej wchodziłem na pocztę -> enter i zalogowany.
chciałbym b. wiedzieć, jak coś takiego zrobić ponownie na FF
chciałbym b. wiedzieć, jak coś takiego zrobić ponownie na FF
- Sawo90
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/31.0.1650.63 Safari/537.36
Poprawnie cię poinformowano, tak to powinno działać.
Nie mam teraz Firefoksa, ale spróbuj w opcjach usunąć login(y) dotyczące tej domeny, po ponownym wpisaniu loginu i hasła i zapamiętaniu, powinno zacząć działać.
Nie mam teraz Firefoksa, ale spróbuj w opcjach usunąć login(y) dotyczące tej domeny, po ponownym wpisaniu loginu i hasła i zapamiętaniu, powinno zacząć działać.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0
Usuń zapisane hasła w ustawieniach. A na dodatek możesz sprawdzić, jak jest na nowym profilu. Będziesz wtedy wiedział, czy u ciebie w profilu jest namieszane, czy tak już ma Firefox.
- Gość
• Strona 1 z 1