Czym zastąpić Input autofocus?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Czym zastąpić Input autofocus?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:24.0) Gecko/20131208 Firefox/24.0 PaleMoon/24.2.2
Dodatek nie działa w najnowszych wersjach Firefoxa. Próbowałam znaleźć coś w zamian ale jakoś mi się nie udało. Być może z powodu braku znajomości angielskiego. Czy ktoś może mi polecić inny, działający dodatek o takiej funkcjonalności? Konkretnie chodzi o automatyczne umieszczanie kursora w wybranym (nie pierwszym lepszym) polu tekstowym na stronie.
A może da się to zrobić za pomocą Stylish?
PS
Wiem, że był już taki temat: viewtopic.php?f=24&t=43945 ale podana tam odpowiedź jest już nieaktualna. Pierwszy link prowadzi właśnie do Input autofocus, drugi całkiem wygasł a trzeci to dodatek, który tylko podświetla pole tekstowe nie umieszczając w nim kursora a samo podświetlenie nie jest mi do niczego potrzebne.
PS
Wiem, że był już taki temat: viewtopic.php?f=24&t=43945 ale podana tam odpowiedź jest już nieaktualna. Pierwszy link prowadzi właśnie do Input autofocus, drugi całkiem wygasł a trzeci to dodatek, który tylko podświetla pole tekstowe nie umieszczając w nim kursora a samo podświetlenie nie jest mi do niczego potrzebne.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Odp: Czym zastąpić Input autofocus?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0 SeaMonkey/2.23
beata072 pisze:Czym zastąpić Input autofocus?
Dodatek nie działa w najnowszych wersjach Firefoxa. Próbowałam znaleźć coś w zamian ale jakoś mi się nie udało. Być może z powodu braku znajomości angielskiego. Czy ktoś może mi polecić inny, działający dodatek o takiej funkcjonalności? Konkretnie chodzi o automatyczne umieszczanie kursora w wybranym (nie pierwszym lepszym) polu tekstowym na stronie.
PS
Czy to pytanie jest dalej aktualne ,jeżeli tak to proszę o odpowiedź.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
- Internauta1024A
- Z nami od: 14 sierpnia 2006, 13:00
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
W sumie już nie, bo udało mi się namówić admina forum, na którym było mi to potrzebne, aby zrobił ten autofocus po prostu na stronie, tak żeby wszyscy użytkownicy go mieli po wejściu na tę stronę.
- beata072
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0 SeaMonkey/2.24
W takim razie może się przyda do innych stron albo komuś innemu:
Easy AutoFocus
Rozszerzenie dla Firefoksa i SeaMonkey gdzie pole tekstowe do autozaznaczania wybieramy z menu kontekstowego wyświetlonego na nim :
Ustaw autozaznaczanie tego pola
Usuwamy za pomocą:
Usuń autozaznaczanie tego pola
Przy okazji odkryłem jeden błąd dla SeaMonkey ,ale to już w innym poście.
Easy AutoFocus
Rozszerzenie dla Firefoksa i SeaMonkey gdzie pole tekstowe do autozaznaczania wybieramy z menu kontekstowego wyświetlonego na nim :
Ustaw autozaznaczanie tego pola
Usuwamy za pomocą:
Usuń autozaznaczanie tego pola
Przy okazji odkryłem jeden błąd dla SeaMonkey ,ale to już w innym poście.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
- Internauta1024A
- Z nami od: 14 sierpnia 2006, 13:00
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
Fajnie
Dodam sobie do kolekcji z dodatkami, może rzeczywiście przyda się kiedyś na jakiejś innej stronie. Dzięki 
- beata072
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa