MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zmieniajaca się wyszukiwarka główna na stronie startowej

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Zmieniajaca się wyszukiwarka główna na stronie startowej

Postautor: Adix3 » 02 lutego 2014, 23:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Cześć. Nie wiem od której wersji Firefoxa ale chyba 22 mam pewien problem ze stroną startową. Jak strona startowa wygląda chyba większość wie, na dole jest pasek z przyciskami Pobrane, Zakładki, Historia... a na środku logo Firefoxa i pole wyszukiwarki google. W górnym prawym rogu programu jest też pole wyszukiwarek gdzie można zmieniać te wyszukiwarki, np. google, allegro, wikipedia... Problem polega na tym, że do tej pory jak zmieniałem typ wyszukiwarki w tym górnym pasku np. z google na allegro to na stronie startowej ta środkowa wyszukiwarka była zawsze google, a teraz zmienia mi się z google na allegro :/

Może pokażę na obrazkach o co chodzi:

* Było (czerwoną wyszukiwarkę zmieniałem i zielona się nie zmieniała)
Obrazek

* A teraz jest tak (czerwoną wyszukiwarkę zmieniam i zielona się też zmienia)
Obrazek

Obrazek

Da się jakoś zrobić aby ta środkowa wyszukiwarka nie ulegała zmianie? Bo to wkurza...
Adix3

Odp: Zmieniajaca się wyszukiwarka główna na stronie startowe

Postautor: sig » 03 lutego 2014, 07:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Zostało to zmienione, bo wszelakiej maści "szkodniki" "podmieniały" googola na "własne" wyszukiwarki, spróbuj https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... rd-search/
Strzeżonego backup strzeże
sig

Z nami od: 22 maja 2010, 09:44

Odp: Zmieniajaca się wyszukiwarka główna na stronie startowe

Postautor: Adix3 » 03 lutego 2014, 10:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Dziękuję bardzo za pomoc, o to mi chodziło :) No wreszcie normalnie, nie trzeba za każdym razem przełączać tego dziadostwa...
Adix3

Wróć do Przeglądarka Firefox