MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zapisywanie zakładek

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Zapisywanie zakładek

Postautor: Copart » 22 marca 2014, 18:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0

Witam!
Przy którejś aktualizacji FF pojawił się u mnie bug powodujący, że kiedy chcę zapisać zakładkę nie pokazuje się okienko, w którym edytować można nazwę zakładki oraz destynację do zapisu. Przy poleceniu "dodaj zakładkę" przeglądarka na chwilę się mrozi - nie można otworzyć menu a zakładka zapisuje się z domyślną nazwą, na końcu listy. Powrót do starszych wersji nie przyniósł poprawy.
Przy uruchomieniu awaryjnym wszystko działa poprawnie. Przy uruchomieniu w trybie normalnym i wyłączeniu dodatków (Adblock, xmarks, last pass, noia fox options oraz download statusbar - nic więcej nie mam) oraz tematu (Noia) problem występuje nadal więc to raczej nie wina dodatków.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co się mogło wykrzaczyć??
Copart

Z nami od: 22 marca 2014, 18:19

Odp: Zapisywanie zakładek

Postautor: Copart » 23 marca 2014, 10:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0

Problem rozwiązany :)
Zrobiłem sobie noc z lektura starych postów i dzięki podpowiedzi dextera (dzięki) w temacie "Wyświetlanie elementów menu "skrzaczone"" i zastosowaniu się do niej problem zniknął. Wszystko działa poprawnie.
Być może to kolejna przypadłość Samsunga... Wcześniej miałem problem, że raz-dwa razy dziennie "wykrzaczały" się niektóre strony. Pomagało usunięcie ciasteczek z ostatniej godziny... aż do następnego wykrzaczenia. Na jednym z anglojęzycznych forów znalazłem poradę aby odinstalować samsungowski program "support center" i faktycznie objawy ustąpiły. Teraz myślę, że również pomogłoby to samo rozwiązanie czyli wyłączenie akceleracji sprzętowej, ale nie chce mi się sprawdzać bo wspomniany programik to był mało przydatny szajs. Zawsze po diagnozie okazywało się, że tam gdzie wszystko gra on widział problem i odwrotnie :)
Jeszcze raz dexter dzięki, piwo dla Ciebie ;)
Copart

Z nami od: 22 marca 2014, 18:19

Wróć do Przeglądarka Firefox