Nie wyświetlają się filmy na filing.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Nie wyświetlają się filmy na filing.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
Przykład: http://filing.pl/niesamowicie-przedstawiona-natura-w-nowym-teledysku-lindsey-stirling/. Film nie wyświetla się ani na nowym, czystym profilu bez Adblocka i innych dodatków, ani na innym laptopie. W ogóle nawet nie ma okienka playera, jest tylko puste miejsce na stronie:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27473063/Gimpuj/G1/filmbrak.png
Kiedy klikam w to miejsce PPM, to wyświetla się zwykłe menu kontekstowe, a nie takie jak po kliknięciu na okno odtwarzacza. Co ciekawe mogę za to normalnie pobrać ten filmik na dysk, przy pomocy dodatku Flash&Video Download.
Natomiast na Chrome film normalnie się wyświetla i odtwarza. O co chodzi?
@Edit:
Zaktualizowałam do wersji 28, ale nadal to samo. Na innych stronach typu: YT, wrzuta itd. nie ma tego problemu.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27473063/Gimpuj/G1/filmbrak.png
Kiedy klikam w to miejsce PPM, to wyświetla się zwykłe menu kontekstowe, a nie takie jak po kliknięciu na okno odtwarzacza. Co ciekawe mogę za to normalnie pobrać ten filmik na dysk, przy pomocy dodatku Flash&Video Download.
Natomiast na Chrome film normalnie się wyświetla i odtwarza. O co chodzi?
@Edit:
Zaktualizowałam do wersji 28, ale nadal to samo. Na innych stronach typu: YT, wrzuta itd. nie ma tego problemu.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Odp: Nie wyświetlają się filmy na filing.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0 CometBird/11.0
Mnie na czterech przeglądarkach się nie wyświetlają filmy, tylko obrazy z tej strony. Wszędzie indziej też nie mam problemów. YT, wbijam.pl i podobne.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Sprawdziłam jeszcze raz i z całą pewnością na Chrome się wyświetlają. Z jakiej więc przyczyny na Firefox nie chcą?
- beata072
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0 CometBird/11.0
Nie jestem fanem chrome. Nawet więcej, ale nie psioczę, choć na tą okazję, żeby sprawdzić filing.pl, nie zainstaluję chroma. Jestem ciekawy, bo wirus total, ani urlvoid.com nie mają zastrzeżeń.
Gdy się wyświetla w chrome, to można na filmie z PPM wybrać Copy Video URL? Zastanawiam się, czy z UTL video by nie poszło w odtwarzaczu, a mam taki, nawet z wyszukiwarką YT. Z URL też odtwarza.
Gdy się wyświetla w chrome, to można na filmie z PPM wybrać Copy Video URL? Zastanawiam się, czy z UTL video by nie poszło w odtwarzaczu, a mam taki, nawet z wyszukiwarką YT. Z URL też odtwarza.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
W kodzie jest to:
...a <span> to inline container, nie może zawierać elementów blokowych. Zamiast <span> powinien być <div> (block container), ta jedna zmiana sprawia, że film się wyświetla. Możesz sprawdzić za pomocą narzędzi developerskich.
- Kod: Zaznacz cały
<span class="video">
<iframe id="myytplayer" width="680" height="383" frameborder="0" allowfullscreen="" src="https://www.youtube.com/embed/Qg7L0OQiN78?feature=oembed&wmo…1&iv_load_policy=3&enablejsapi=1&modestbranding=1&showinfo=0"></iframe>
</span>
...a <span> to inline container, nie może zawierać elementów blokowych. Zamiast <span> powinien być <div> (block container), ta jedna zmiana sprawia, że film się wyświetla. Możesz sprawdzić za pomocą narzędzi developerskich.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Czyli jest to wina twórców strony? Ale dlaczego w takim razie Chrome ów błąd ignoruje? Czy jest to wadą i np. stwarza jakieś zagrożenie dla bezpieczeństwa systemu czy może zaletą, że Chrome widocznie ma jakiś mechanizm poprawiający/ignorujący tego typu błędy?
- beata072
• Strona 1 z 1