Witam. Wczoraj zainstalowałem Windows 8.1 PRO i zauważyłem, że firefox 29 ma problem z uruchamianiem się. Uruchamia się dłużej niz zazwyczaj. Objawia się to tak:
-Klikam w ikonę i pojawia się białe tło bez "zamknij, zminimalizuj, maksymalizuj" (tylko białe tło). (pasek start widać normalnie)
Wygląda to tak jakby jakaś zwiecha na pare sekund. Na kompie z Win7 wcale nie ma tego białego tła tylko od razu uruchamia się FF.
-Myszka zamienia się w kółko
-FF uruchomi się normalnie po 6 sekundach
Dodam jeszcze, że zrzut ekranu nie może uchwycić tego białego tła. Tzw. po wklejeniu zrzutu ekranu do painta jest już pokazany normalny firefox. (być może przez opóźnienie).
Żeby nie było. FF jest świeżo zainstalowany, i nie ma tam żadnych zbędnych dodatków.
Firefox długo się uruchamia na Windows 8.1 PRO
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Firefox długo się uruchamia na Windows 8.1 PRO
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
- locarnoss
Odp: Firefox długo się uruchamia na Windows 8.1 PRO
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
U mnie na Win 7 64bit występują dokładnie te same objawy. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pojaśnił tą sytuację.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Mam rozwiązanie. Mi pomogło.
Wchodzimy Opcje ---> Zaawansowane -----> Ogólne -------> (odznaczamy pole z akceleracją sprzętową)
Wchodzimy Opcje ---> Zaawansowane -----> Ogólne -------> (odznaczamy pole z akceleracją sprzętową)
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
u mnien ei pomogło. mam 250 zakąłdek ale jeszcze 2 dni temu na ff 28 śmigało aż miło a teraz uruchamia mi się kilkanaście sekund 
- eksces
• Strona 1 z 1