Jestem Łukasz i chciałbym napisać, że bardzo chętnie korzystałbym z Waszej przeglądarki na Androidzie, bo już robię to chętnie jako Wasz zwolennik, na komputerze, na Linuksie czy Windowsie, lecz...
Wasza przeglądarka jako jedyna na Nexus S, gdzie jednak do dyspozycji jest jedynie 0,5GB RAMu, po prostu całkowicie się zawiesza. Dopiero co ją otwieram, wchodzę na jakąś większą stronę i zwiecha... znów odpalam Waszą przeglądarkę, wchodzę na inną stronę - o, tu się udało. Niestety przy wielkich stronach częściej udaje się zawiesić permanentnie przeglądarkę niż załadować stronę.
Dlaczego więc jestem Waszym fanem? A no dlatego, że Firefox to klasa wyższa jeżeli chodzi o wszystko inne, tylko nie wydajność - także na PC. Choć ostatnio zauważam poprawę w wydajności. Wykonanie, estetyka, precyzja czy szczegółowość jaką obdarzono Firefoxa względem innych przeglądarek to coś właśnie ponad te inne przeglądarki.
Wszystkie inne znane przeglądarki dostępne na Androida nie powodują takich problemów u mnie z wydajnością. Czy zdajecie sobie sprawę, że ludzie przechodzą na Chrome, ponieważ jest zwyczajnie wydajniejsze czy stabilniejsze - i to dosyć zdecydowanie? Także na PC, choć akurat na moim PC nie robi mi to większej różnicy i korzystam z Firefoxa z przyjemnością. Niestety, nawet na swoim leciwym telefonie otwieram po kilka kart w Chrome, wbudowanej, Operze czy Dolphinie i jest OK, a u Was otwieram jedną większą stronę i tak bardzo lubi się zawiesić na amen. Może to jednak jakiś problem z moim oprogramowaniem w telefonie?
Pozdrawiam