jak rozdzielić Thunderbird od poczty na serwerze?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
jak rozdzielić Thunderbird od poczty na serwerze?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/35.0.1916.114 Safari/537.36
Witam,
chciałabym zrobić tak żeby używać programu Thunderbird i nie używać poczty na serwerze.
Czy jest możliwe żeby wiadomości zapisywały się tylko na Thunderbird i nie na serwerze?
Czy po rozdzieleniu kont nie znikną wiadomości na Thunderbird jeżeli wykasuję je na serwerze?
Dziekuję za odpowiedź!
chciałabym zrobić tak żeby używać programu Thunderbird i nie używać poczty na serwerze.
Czy jest możliwe żeby wiadomości zapisywały się tylko na Thunderbird i nie na serwerze?
Czy po rozdzieleniu kont nie znikną wiadomości na Thunderbird jeżeli wykasuję je na serwerze?
Dziekuję za odpowiedź!
- psotka
Odp: jak rozdzielić Thunderbird od poczty na serwerze?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Gdzie masz pocztę? Najpierw wiadomości trafiają na serwer, później do thunderbirda. Możesz sobie skonfigurować thunderbirda tak, by nie pozostawiał kopii wiadomości na serwerze - wiadomość znika z serwera po pobraniu jej do thunderbirda (Wyświetl ustawienia dla tego konta --> konfiguracja serwera --> odznaczyć: pozostaw kopię wiadomości na serwerze) .
Co trafi do thunderbirda zostanie wykasowane tylko jeśli to zrobisz z poziomu programu, jeśli wykasujesz na serwerze to nie znikną z programu.
// nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie
trochę mało informacji podałaś, ale chyba o to chodziło
Co trafi do thunderbirda zostanie wykasowane tylko jeśli to zrobisz z poziomu programu, jeśli wykasujesz na serwerze to nie znikną z programu.
// nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/35.0.1916.114 Safari/537.36
Tak, właśnie o to mi chodziło!
Tylko nie moge znalezc w konfiguracji serwera tego do odznaczenia.
Moge sobie zmienic zapisywanie Wysłanych, Szkiców i Archiwum ale nie odebranych.
Moge sobie zmienic zapisywanie Wysłanych, Szkiców i Archiwum ale nie odebranych.
- psotka
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/43.0.2357.134 Safari/537.36
mam ten sam problem, w konfiguracji serwera nie ma opcji pozostaw kopię wiadomości na serwerze.. co zrobić? proszę o pomoc
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
Jest to całkowicie poprawne - na kontach pocztowych typu IMAP nie ma tej opcji.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird