Jak usunąć zakładkę New Tab
Moderator: Pomocy?!
Jak usunąć zakładkę New Tab
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
Opisze krótko.
Proszę o instrukcję jak usunąć NEW Tab.
Widać zapędy jak w microsofcie. Wymuszacie oglądaniechorych zakładek?????!!!!!
Jak nie dostanę instrukcji odinstaluje wszystko i wracam do IE i moi znajomi również.
- Radosław Rapacki
Odp: Jak usunąć zakładkę New Tab
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Proszę pozdrowić szanownych znajomych.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0
Przepraszam za wybuchowość:). Szlak mnie trafia jak tak robicie.
Wykonałem tę operację już wcześniej. W necie jest sporo informacji o tym jak to zrobić. Niestety pomimo ustawienia - blank. nadal się tak dzieję. Proszę o jakiś działający inny pomysł.
Propos znajomych- już pozdrowiłem:)
Pozdrawiam
Radek
- krebs1976
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Szlak mnie trafia jak tak robicie.
My nic nie robimy. Jak już się ustawi, to samo się nie zmienia. No chyba że jest w systemie trojan lub nastąpiła awaria profilu Firefoksa.
Jak pojawiają się te zakładki, to browser.newtab.url = about:newtab, czy coś innego?
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
- Gość
Inteligencie!!!
1. Ja wszedłem na odpowiednie forum.
2. Zadałem pytanie (konkretne i dotyczące problemów poruszanych na forum).
3. Pomimo tego ciągle nie mogę uzyskać odpowiedzi.
W zamian piszesz,... piszesz, ... piszesz TY i nic nadal nie wiem.
Masz coś do powiedzenia na temat??!!!
To napisz.
A jam musisz sie uzewnętrznić bo w czaszce pustka, ale pisać pozostały sznureczek co uszy trzyma każe, to znajdź sobie forum o nazwie-" mam pusto w głowie ale i tak coś napiszę, a tak, aby było gęściej".
Ręce opadają.
Pozdrawiam
- krebs1976
Jak pojawiają się te zakładki, to browser.newtab.url = about:newtab, czy coś innego?"
Wpisałem about:blank i pomimo tego nadal się otwiera New Tab.
Gdzieś w necie znalazłem, że można wpisać tam np. http://www.google.pl lub inne. Wtedy będzie się ta strona pojawiać.
Niestety ciągle mi się włącza New Tab.
Strasznie irytujące. Widzę, że twórcy Mozilli idą w ślady Microsoftu.
Pomóżcie proszę to rozwiązać
- krebs1976
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Dzieki Garu.
Nie oto mi chodziło. Ta instalka likwiduję całkowicie zakładki, które można uruchomić w jednym oknie przeglądarki. A mi w nowej zakładce za każdym razem włącza się automatycznie zakładka New Tab zamiast pustej strony. Cokolwiek przeglądasz i wybierzesz najpierw widzisz nikomu nie potrzebną zakładkę New Tab. Innymi słowy zamiast kliknąć raz klikasz 2 razy. Można sobie policzyć jak dużo sie klika przy przeglądaniu stron..
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam
- Krebs1976
Cokolwiek przeglądasz i wybierzesz najpierw widzisz nikomu nie potrzebną zakładkę New Tab.
Czy to znaczy, że jak klikniesz w zakładkę albo linka na stronie, to widzisz nową kartę z miniaturami najczęściej odwiedzanych stron? Czy może coś innego?
New Tab to, jak sama nazwa wskazuje, karta nie zakładka. Zakładki to skróty do stron umieszczone np. na pasku zakładek. Karty są natomiast na pasku kart, więc przestań mieszać te pojęcia jak chcesz, żeby ktoś Cię zrozumiał.
U mnie jak kliknę w zakładkę, to otwiera się strona z tej zakładki a jak kliknę w nową kartę, to otwiera się nowa, pusta karta albo nowa karta ze skrótami do najczęściej otwieranych stron, zależnie od tego, jak sobie ustawię. W prawym, górnym rogu nowej karty jest taka kwadratowa ikonka, jak w nią klikniesz, to miniatury stron znikną i masz pustą kartę. Można to również ustawić w about:config o ile w ogóle o to właśnie chodzi, bo naprawdę nie wiem, co Ty tam widzisz i o jakim "New Tab" piszesz.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
OK. Łapię o czym piszesz. Ciężko po prostu napisać co widać.
Złe nazewnictwo z mojej strony.
Krótko po Twojemu.
"Czy to znaczy, że jak klikniesz w zakładkę albo linka na stronie, to widzisz nową kartę z miniaturami najczęściej odwiedzanych stron? Czy może coś innego?"
Nie.
Jeśli klikam przeglądarkę Mozilla- Google jako strona startowa, to otwiera się karta z google i automatycznie karta o nazwie New Tab jako druga. New Tab jest widoczna jako ta na ekranie.
U mnie już nie ma tzw "pustej karty". Cokolwiek otworze, to zawsze automatycznie włącza się zakładka New Tab.
Nawet nie muszę jej wybierać. Sama się włącza. Strasznie irytująca sprawa.
Nawet jak wybiorą " napisz nowy list" na WP, to otworzy się nowa strona z katą "nowy list" oraz automatycznie nowa karta z "New Tab".
"W prawym, górnym rogu nowej karty jest taka kwadratowa ikonka, jak w nią klikniesz, to miniatury stron znikną i masz pustą kartę."
U mnie cokolwiek włączę związane z przeglądarką, to włącza się nowa karta z tym co wybrałem oraz nowa karta z "New Tab" jak ta widoczna.
A about:config już cwiczyłem. Mam ustawioną Kartę" blank" i nadal jest New Tab zamiast pustej karty.
Mam nadzieję, że coś zrozumiałaś:).
Pozdrawiam
- krebs1976
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Najlepiej wejść w Zakładkę "Pomoc" / Informację o pomocy technicznej /Zresetuj program Firefox.
To tyle.
Działa
Pozdrawiam
- krebs1976
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
- baryla85
Wchodzicie w Narzędzia->Dodatki i usuwacie Foxtab Speed Dial.
I problem z głowy
- gwiazdka917
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
- mas
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
- Joker
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Firefox 13 – new tab wyłączenie domyślnej zakładki z ostatnio odwiedzanymi stron
Posted by dafidov on June 11th, 2012 at 10:12 pm
Większość osób korzystających z Fierfoxa jest najprawdopodobniej niezadowolona z “udogodnienia” jakie wprowadził producent – domyślne otwieranie ostatnio odwiedzanych stron. Ja osobiście jako świadomy użytkownik wolał bym mieć opcje łatwego włączenia lub wyłączenia owej funkcjonalności. Tym bardziej, że jako świadomy użytkownik, korzystam od dawna ze świetnego dodatku do Firefox jakim jest FastDial.
Na szczęście da się wyłączyć w łatwy sposób funkcjonalność nowej zakładki i ostatnio odwiedzanych stron.
Wystarczy wpisać w oknie przeglądarki:
about:config
Pojawi się tutaj komunikat “Groźba utraty gwarancji!”
Należy potwierdzić ten wyjątek “Zachowam ostrożność, obiecuję!”
Po potwierdzeniu w polu wyszukiwarki znajdującym się poniżej pola adresu wyszukujemy takiego stringa:
browser.newtab.url
Klikamy dwukrotnie w znaleziony rekord aby zedytować jego ustawienia i zmieniamy wpis:
about:newtab
na
about:blank
Klikamy na ok i zamykamy zakładkę konfiguracji. GOTOWE można już się cieszyć starymi ustawieniami, czyli np. domyślną zakładką Fast Dial
- Joker
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:30.0) Gecko/20100101 Firefox/30.0
- oliwierrs
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0
gwiazdka917 pisze:Sama doszłam do odpowiedzi:
Wchodzicie w Narzędzia->Dodatki i usuwacie Foxtab Speed Dial.
I problem z głowy
Super, wielkie dzięki. Ja też z tym walczyłam, a tutaj proszę, taka prosta czynność i irytująca karta przestała się ciągle pojawiać.
- pulcherina