Ręczne usuwanie zapamiętanych nazw kont
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Ręczne usuwanie zapamiętanych nazw kont
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Witam wszystkich.
Mam pewien problem. Chcę usunąć nazwy kont (nie hasła), które zostały zapamiętane m.in. na poczcie elektronicznej i web gadu-gadu. Zostały one zapamiętane około tygodnia temu. Usuwając historię nic nie poradzę, bo mogę usuwać hasła zapamiętane w okresie od kilku godzin do całego dnia, ewentualnie wszystko, ale nie chcę wszystkiego kasować. Da się pozbyć tych danych ręcznie?
Mam pewien problem. Chcę usunąć nazwy kont (nie hasła), które zostały zapamiętane m.in. na poczcie elektronicznej i web gadu-gadu. Zostały one zapamiętane około tygodnia temu. Usuwając historię nic nie poradzę, bo mogę usuwać hasła zapamiętane w okresie od kilku godzin do całego dnia, ewentualnie wszystko, ale nie chcę wszystkiego kasować. Da się pozbyć tych danych ręcznie?
- The Black Boss
Odp: Ręczne usuwanie zapamiętanych nazw kont
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Za pomocą przycisku Delete.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Nie wiem czy nie zrozumiałeś, czy się tylko wygłupiasz. Jest jakaś lista, w której są przechowywane nazwy kont?
Zauważyłem, że dla pola o danej nazwie przechowywane są inne wartości (np. dla "konto" i dla "account"). Mniejsza. To jak się tego pozbyć?
Zauważyłem, że dla pola o danej nazwie przechowywane są inne wartości (np. dla "konto" i dla "account"). Mniejsza. To jak się tego pozbyć?
- The Black Boss
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
Zrozumiałem, że chodzi o zapamiętane wartości z formularzy tekstowych. Należy najechać kursorem na zbędną nazwę i nacisnąć klawisz Delete.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
The Black Boss - Czekaj. Nie wiem, co to usuwanie nazwy konta, z pozostawieniem hasła. Fakt, że możesz wejść w opcje, prywatność i w wyświetl ciasteczka. Zaznaczasz te od poczty, klikasz usuń. Zaznaczasz te od webgadu i klikasz usuń. To by było tyle. Są ustawione alfabetycznie. Następnym razem wchodząc na pocztę, musiałbyś się od nowa logować, tak samo wchodząc na webgg. To by było ręcznie. Jeśli w menadżerze haseł chcesz pozostawić konta, a na konto składa się nazwa strony z kontem, login i hasło, to nie da się usunąć nazwy pozostawiając hasło. Możesz skorzystać z jakiegoś dodatku - menadżera haseł, np LastPass, który zwykle ma więcej opcji, nawet jednorazowe logowania itd.
Możesz w menadżerze haseł dodać wyjątki dla wybranych stron, a wtedy hasła nie będą zapamiętywane.
Możesz w menadżerze haseł dodać wyjątki dla wybranych stron, a wtedy hasła nie będą zapamiętywane.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Do pana wyżej - dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi dokladnie o to, co napisał dexter, za co bardzo mu dziękuję. Na początku nie zrozumiałem o co chodzi - jestem początkujący jeśli chodzi o Firefoxa. Nie wiedziałem, że to takie proste. Tak czy siak, obu wam dziękuję za pomoc.
- The Black Boss
• Strona 1 z 1