MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Ikony zakładek na boku przeglądarki

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Ikony zakładek na boku przeglądarki

Postautor: LeszekT » 25 sierpnia 2014, 22:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0

Witam.

Po przejrzeniu -nastu tematów na tym oraz głównym (ang) forum Mozilli nie znalazłem rozwiązania dla mojego problemu, więc zgłaszam pytanie.

Chciałbym mianowicie przenieść mój pasek zakładek (na zdj. zamalowany na czarno - same ikony) na lewą stronę wyszukiwarki. Przy komendzie Dostosuj nie mogę przenieść paska na bok strony, gdyż nie ma tam żadnego miejsca, gdzie mógłbym go upuścić. Przy komendzie Ctrl+b otwiera mi się tylko okno wskazane na czerwono, a nie o to mi chodziło.

Obrazek

Wiem, że jest taka możliwość, bo lata temu zrobiłem podobną rzecz dość przypadkowo i cofnąłem to do mojej standardowej wersji, niestety dziś nie jestem w stanie stwierdzić czym to ustawiłem. Przejrzałem wszystkie swoje rozszerzenia związane z interfejsem i zakładkami, ale nie znalazłem tam podobnej opcji.

Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam.
LeszekT

Z nami od: 25 sierpnia 2014, 22:02

Odp: Ikony zakładek na boku przeglądarki

Postautor: dexter » 26 sierpnia 2014, 08:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0

dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: beata072 » 26 sierpnia 2014, 11:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0

Ja używam Vertical Toolbar, który dodaje pionowy, boczny pasek i do tego Google Shortcuts który, wbrew nazwie, pozwala dodawać skróty do dowolnej strony (nie tylko google) i umieścić je pionowo (można sobie wybrać, czy chce się w pionie czy w poziomie) w postaci samych ikon na tym pionowym, bocznym pasku. Dodatkowo można do każdej zakładki przypisać własną ikonkę.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Postautor: LeszekT » 26 sierpnia 2014, 21:39

@dexter:

Po zainstalowaniu All-in-One Sidebar i wrzuceniu zakładek w pasek boczny wygląda to tak (pasek zakładek zamazany na czarno):
Obrazek
Mój pasek zakładek ma ponad 50 ikon i automatycznie ustawiają się w poziomie, dlatego na samą stronę przeglądarki zostaje mi taki mały kawałek po prawej stronie.
Sidebar Bookmark Selector to też nie to.

@beata072:

Vertical Toolbar jest podobny do pierwszego programu i wygląda tak:
Obrazek
Próbowałem połączyć to z Google Shortcuts, ale efekt jest podobny, a żeby dało mi oczekiwany efekt, to wszystkie swoje dotychczasowe zakładki musiałbym przerobić na "nowe", żeby ustawić je w pionie na boku za pomocą GS. Trochę tych zakładek mam, a w pracy mało czasu wolnego, żeby nad tym siedzieć tyle czasu, ale zostawię to na przyszłość.

Dziękuję za pomoc i te programy, złoty środek nadal poszukiwany.
LeszekT

Z nami od: 25 sierpnia 2014, 22:02

Postautor: Garu » 26 sierpnia 2014, 22:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

Pasek zakładek zawsze będzie miał określony rozmiar. Tylko ikony, bez nawet skróconej nazwy zakładki? W wersjach wcześniejszych można było dodać nowy pasek.
Ja mam dużo więcej zakładek, a mieszczą się na pasku zakładek, bo są tematycznie pogrupowane w foldery. Cóż, - ilość wyklucza prostą sprawność.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Wróć do Przeglądarka Firefox