mam problem z plugin-em HP SimplePass w Firefox 32 (problem istnieje już od FF 30).
Otóż mam zainstalowany program do czytnika linii papilarnych w lapku HP Simple Pass 6.0.100.276. Jest to najnowsza wersja tego programu obsługująca czytniki HP-ków. Później HP sprzedało Simple Pass Apple-owi czyniąc go tym samym niekompatybilnym ze wyrobami HP...
Kiedy wtyczka tego programu jest w opcji "Zawsze aktywuj" to na Pasku Narzędzi mam taką ikonę:
i jest OK, do momentu kiedy np. postanowię przełączyć wtyczkę na "Nigdy nie aktywuj". Jeśli to zrobię, Pasek Adresu raczy mnie taką oto przerwą:

żeby się pozbyć tego irytującej "przerwy" w Pasku Adresu muszę dokonać ekwilibrystyki opisanej w tym poście na forum HP-ka: http://h30434.www3.hp.com/t5/Other-Note ... 248#M98204
ale... cóż z tego skoro nawet jeśli zostawię "Nigdy nie aktywuj" to i tak mam cały czas na Pasku Narzędzi przycisk HP Simple Pass:
- mogę go usunąć z PN ale on i tak wróci po pierwszym a czasem dopiero po n-tym uruchomieniu przeglądarki. Czy ktoś wie, jak przełączyć wtyczkę HP Simple Pass na "Nigdy nie aktywuj" aby pozbyć się raz na zawsze z Paska Narzędzi przycisku tej wtyczki? Jest to o tyle irytujące, że przycisk ten "wypiera" przyciski innych wtyczek i rozszerzeń (wyrzuca na ogół przycisk Ghostery). Przypadek?
ps. i jeszcze jedno: zainstalowałem sobie kilka dni temu na Trial 6mies BitDefender Internet Security 2015... i mam problem z przyciskiem wtyczki usługi Wallet BitDefeder-a, której nie aktywowałem, a i tak co jakiś czas na Pasku Narzędzi wpycha mi się przycisk Wallet: