Za mała czcionka w polu pisania postów Firefox 34.0.5
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Za mała czcionka w polu pisania postów Firefox 34.0.5
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Co zrobić, aby wyświetlana czcionka w polu pisania postów nie była taka mała na forum?
http://prntscr.com/5ei4gr
http://prntscr.com/5ei4gr
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Odp: Za mała czcionka w polu pisania postów Firefox 34.0.5
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Dołączam się! Od tej wersji, 34.05 mam to samo. Na niektórych stronach istne wariactwo. Czcionki maleńkie. Zwiększanie ich przez przyciski +/- daje efekt rozwalonych na boki strony i muszę ciągle przesuwać w prawo, w lewo, by widzieć tekst, obraz na stronie. Do tego przejście na podstronę (na przykład będąc na forum gazety.pl, tam to zauważam, choć nie tylko, na Tlenie też) oznacza konieczność pomniejszania czcionki. To jakiś ewidentny błąd.
Może to posiadanie wersji 34.05? Tutaj na forum była mowa, że to wersja nie na polski rynek, ale mnie ona AUTOMATYCZNIE się ściągnęła przez przez aktualizację. Gdzie ewentualnie można znaleźć wersję 34?
Może to posiadanie wersji 34.05? Tutaj na forum była mowa, że to wersja nie na polski rynek, ale mnie ona AUTOMATYCZNIE się ściągnęła przez przez aktualizację. Gdzie ewentualnie można znaleźć wersję 34?
- francu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0
Sprawdź, czy ten sposób pomoże: viewtopic.php?f=15&t=46939
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Przy dodaniu obsługi SSL 3 do Firefoxa 34.0, wraca wielkość liter w polach tekstowych, co nie znaczy, że muszę używać powiększenia 133%.
Taka to uroda Firefoxa, że zaawansowane ustawienie czcionek musi być do wielkości 13 i minimalne też 13. Nie da się inaczej, bo ustawienie więcej, daje błędy wyświetlania menu tytułowego na cytaty.info, na forum dobreprogramy i innych. Gdy doszedłem do ustawienia wielkości czcionek pozwalających na obsługę stron, zacząłem używać Firefoxa.
Obecnie zaawansowane ustawienia czcionek w opcjach jest nieaktywne.
Czy kod napisania obecnej strony forum mozilla.org nadążył za zmianami w nowym Firefoxie? Skoro wielkość tekstu w polach jednoliniowych i wieloliniowych jest przywracana po włączeniu SSL 3?
Powiedzmy, że odznaczam w opcjach pozwalanie na stosowanie stronom na stosowanie czcionek innych niż tutaj. No cacy, ale wychodzi krowa.
Nie działa automatyczne wypełnianie pól logowania na stronach.
Mój kochany Firefox. http://prntscr.com/5g3e76
Taka to uroda Firefoxa, że zaawansowane ustawienie czcionek musi być do wielkości 13 i minimalne też 13. Nie da się inaczej, bo ustawienie więcej, daje błędy wyświetlania menu tytułowego na cytaty.info, na forum dobreprogramy i innych. Gdy doszedłem do ustawienia wielkości czcionek pozwalających na obsługę stron, zacząłem używać Firefoxa.
Obecnie zaawansowane ustawienia czcionek w opcjach jest nieaktywne.
Czy kod napisania obecnej strony forum mozilla.org nadążył za zmianami w nowym Firefoxie? Skoro wielkość tekstu w polach jednoliniowych i wieloliniowych jest przywracana po włączeniu SSL 3?
Powiedzmy, że odznaczam w opcjach pozwalanie na stosowanie stronom na stosowanie czcionek innych niż tutaj. No cacy, ale wychodzi krowa.
Nie działa automatyczne wypełnianie pól logowania na stronach.
Mój kochany Firefox. http://prntscr.com/5g3e76
- Garu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Jak dostać się do tych ustawień pokazanych na screenie? Kiedy ja tam wchodzę, wyświetla puste pola. Najbardziej dobijające jest, że na tej samej stronie po kliknięciu na podstronę wielkość czcionki się zmienia, o czym już pisałem. Z bólem mógłbym jednorazowo każdą stronę ustawić wedle własnych upodobań. Ale za każdym kliknięciem? Szukam alternatywy dla fx. Na razie nic nie znalazłem. Od lat używam tej i trudno się przełamać do używania innej na stałe.
- francu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0
Na screenie pokazany jest dodatek configuration mania. Przeniosłem się na Firefox 32.
- Garu
• Strona 1 z 1