Witam, przepraszam jeśli źle szukałem/nie doszukałem etc.
Sytuacja wygląda tak, że posiadałem Win 7 32-bit i przyszedł czas na przesiadkę na Win 7 64-bit. Przed sformatowaniem dysków skopiowałem folder z zainstalowanym Firefoxem: \Program files\Mozilla Firefox
Folder: \ProgramData\Mozilla\logs
oraz cały folder: \Użytkownicy\Admin\AppData\Local\Mozilla
Zainstalowałem Firefoxa na świeżo postawionym systemie i próbowałem jakoś odzyskać zakładki, ale niestety nie udało mi się. Bardzo proszę o pomoc, czy to w ogóle możliwe patrząc na to co zachowałem.
Przywracanie zakładek
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przywracanie zakładek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
- roorku
Odp: Przywracanie zakładek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0
Na Windows 7 prawidłowa ścieżka do profilu z zakładkami to: C:\Users\x\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles (x - nazwa użytkownika) i tylko ten folder wystarczyło skopiować.
Poza tym można też było sobie najpierw wyeksportować zakładki bądź zrobić kopię poprzez: Zakładki -> Wyświetl wszystkie zakładki -> Importowanie i kopie zapasowe i później tą samą drogą je przywrócić.
Poza tym można też było sobie najpierw wyeksportować zakładki bądź zrobić kopię poprzez: Zakładki -> Wyświetl wszystkie zakładki -> Importowanie i kopie zapasowe i później tą samą drogą je przywrócić.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Rozumiem w takim razie dlaczego u mnie na Win 7 32- bit folder Profiles znajdował się w \Użytkownicy\Admin\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles ?
Czy mogę w jakiś sposób odzyskać zakładki? Bardzo mi na tym zależy. W tym zachowanym z poprzedniego systemu folderze znajdują się dwa foldery: 74kvw5pn.default oraz r62tdn6e.Admin
Czy mogę w jakiś sposób odzyskać zakładki? Bardzo mi na tym zależy. W tym zachowanym z poprzedniego systemu folderze znajdują się dwa foldery: 74kvw5pn.default oraz r62tdn6e.Admin
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0
Katalog taki w Local istnieje, jednak zawiera bezwartościowe dane. Jak Beata napisała, należało skopiować z Roaming.
https://support.mozilla.org/pl/kb/Tworz ... -7-i-vista
https://support.mozilla.org/pl/kb/Tworz ... -7-i-vista
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
W takim razie przegrałem w życie. Dziękuję serdecznie za odpowiedzi.
- Gość
• Strona 1 z 1