1) nie jestem w stanie odtworzyć zawartości vod (na przykład z Tvn player), ponieważ nie mogę dopasować odpowiedniej wersji Silverlighta. Po kilkukrotnym korzystaniu z pomocy technicznej TVN i Microsoft, została tylko jedna możliwość: jakiś błąd w Firefoxie. Brałam różne wersje Silverlight, czyściłam wszystko zgodnie z instrukcjami, etc. Nic to nie dało. Jedyna rada, to zmiana ustawień Firefoxa. Ale, dlaczego tak się dzieje? Włączam film, debuguje się, pojawia się czarny ekran z białym kółeczkiem... i na tym koniec. Co mam ustawić, żeby to w końcu zadziałało
2) Co mam zrobić w sytuacji, w której nie mogę włączyć jakiejś strony/czatu, ponieważ pojawia mi się informacja w sprawie apletu Javy: "Uruchom Java 7 Runtime". Klikam wtedy w lewym górnym rogu ekranu na "pozwól i zapamiętaj", ale nic się nie dzieje. Co mam zrobić? W ustawieniach mam zaznaczone (w "dodatkach") - wskazane "zawsze uruchom", ale nic z tego. Jakieś rady? Cały czas pokazuje się tylko okienko np. czatu i opis: "Error. Click for details". Co mam z tym zrobić