Jak można na stałe ustawić zwijanie dodatków do menu?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak można na stałe ustawić zwijanie dodatków do menu?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
- Christi.na
- Z nami od: 06 stycznia 2015, 13:53
Odp: Jak można na stałe ustawić zwijanie dodatków do menu?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0
A konkretniej, jakie masz pytanie? Ten zrzut ekranu ma z nim związek?
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
dexter pisze:A konkretniej, jakie masz pytanie? Ten zrzut ekranu ma z nim związek?
Tak, tam jest taka strzałka i pod nią dodatki – efekt powoduje RSS in url bar
Jak się zmniejszy okno to wchłaniają się dodatki i po powiększeniu zostają w tym przycisku.
- Christi.na
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
Te strzałeczki to chyba nie od "RSS in url bar" - tylko wbudowana w Firefoksa ikona "Więcej narzędzi..."- która pojawia się, gdy nie mieszczą się wszystkie ikony z paska narzędziowego. Być może ustawiając minimalną szerokość paska adresu, paska wyszukiwania oraz maksymalną całego toolbara (z pomocą dodatku Stylish czy przez odpowiednią edycję pliku chrome/userChrome.css) da się tak ustawić, żeby ten przycisk był zawsze widoczny przy rozdzielczości (lub rozmiarze okna), z których korzystasz. Jest tu na forum paru lepszych ode mnie speców od styli w Fx - więc może coś podpowiedzą - tylko pewnie będziesz trzeba podać rozmiar okna lub samemu dostosować te wartości.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Mirek, ale to URL bar mi psuje to. Dlatego na dużym oknie wciąż widać ten przycisk zwiniętych ikon.
Może ktoś już to zgłosił jako Bug.
Może ktoś już to zgłosił jako Bug.
- Christi.na
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
Nie używam RSS in url bar, a też czasami, losowo te ikony mi uciekały do zwijanego menu, a pasek nawigacji rozwalał się na prawie całą szerokość i trzeba było restartować przeglądarkę, aby to naprawić. Częściej zdarzało się to w wersji 35.0 (34 chyba też, już nie pamiętam). Odkąd zaktualizowałam do 35.0.1 chyba jeszcze się nie zdarzyło.
Z drugiej strony zdawało mi się, że miałam ikonę RSS dodaną przez inne rozszerzenie (Vertical Toolbar), a teraz gdzieś zanikła, więc może to aktualizacja tego dodatku sprawiła.
Może znajdź sobie inny dodatek, tak aby ta ikonka była umieszczana poza paskiem nawigacji. W sumie nie do końca zrozumiałam, co chcesz osiągnąć. Wcześniej myślałam, że chcesz mieć te ikony zwinięte w tej "strzałeczce", ale w ostatnim poście odniosłam wrażenie, że właśnie jej nie chcesz.
Z drugiej strony zdawało mi się, że miałam ikonę RSS dodaną przez inne rozszerzenie (Vertical Toolbar), a teraz gdzieś zanikła, więc może to aktualizacja tego dodatku sprawiła.
Może znajdź sobie inny dodatek, tak aby ta ikonka była umieszczana poza paskiem nawigacji. W sumie nie do końca zrozumiałam, co chcesz osiągnąć. Wcześniej myślałam, że chcesz mieć te ikony zwinięte w tej "strzałeczce", ale w ostatnim poście odniosłam wrażenie, że właśnie jej nie chcesz.
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0
Rzeczywiście tytuł tematu wydaje się trochę nieprecyzyjny - ja też zrozumiałem z niego, że chcesz na stałe ukryć ikonki dodatków w tym rozwijanym menu.
Widzę po wynikach w google, że jeszcze parę innych dodatków powoduje/powodowało podobny problem - początkowo nie udawało mi się odtworzyć problemu, bo okazało się, że dodatek Classic Theme Restorer jakoś przy okazji naprawia ten błąd - pewnie przez częste przeładowywanie stylu okna - choć instalowanie całego dodatku zmieniającego wygląd Fx, tylko po to, żeby rozwiązać mały problem, to raczej nie najlepszy pomysł. Może później zerknę, czy da się łatwo zapożyczyć z tego dodatku tylko to, co naprawia błąd przy zmianie rozmiaru okna.
Widzę po wynikach w google, że jeszcze parę innych dodatków powoduje/powodowało podobny problem - początkowo nie udawało mi się odtworzyć problemu, bo okazało się, że dodatek Classic Theme Restorer jakoś przy okazji naprawia ten błąd - pewnie przez częste przeładowywanie stylu okna - choć instalowanie całego dodatku zmieniającego wygląd Fx, tylko po to, żeby rozwiązać mały problem, to raczej nie najlepszy pomysł. Może później zerknę, czy da się łatwo zapożyczyć z tego dodatku tylko to, co naprawia błąd przy zmianie rozmiaru okna.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1