Pytanie dla znawców tematu - czy ze względów bezpieczeństwa używanie tej starej wersji, nie najnowszej, niesie ze sobą realne zagrożenia? Miałem ostatnio duże problemy, których do końca nie udało się zażegnać - firewall (Comodo) został zdeaktywowany, wiele programów przestało działać i się zastanawiam, którędy zaraza wlazła, czy aby nie przez firefoxa?!
nieakutalny firefox - zagrożenia?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
nieakutalny firefox - zagrożenia?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0
Wiadomo, że powinno się aktualizować programy, między innymi z powodu zagrożeń, wykryte błędy są korygowane. Ale w przypadku Firefoxa używanie nowszej wersji powyżej tej mojej (33.3) z powodu niedostosowania wielkości czcionek (albo kobylaste, wychodząca poza ekran strona, albo maleńkie), brak synchronizacji czcionki - na przykład na forach czy stronach link jest wielkości powiedzmy czcionki 14, ale tekst pod nim kryjący się już jest 18! Na przykład fora gazety wyborczej.
Pytanie dla znawców tematu - czy ze względów bezpieczeństwa używanie tej starej wersji, nie najnowszej, niesie ze sobą realne zagrożenia? Miałem ostatnio duże problemy, których do końca nie udało się zażegnać - firewall (Comodo) został zdeaktywowany, wiele programów przestało działać i się zastanawiam, którędy zaraza wlazła, czy aby nie przez firefoxa?!
- drahma
Odp: nieakutalny firefox - zagrożenia?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.89 Safari/537.36
Wiadomo, że każda aktualizacja wnosi poprawki, innymi słowy mówiąc łata dziury
Przeskanuj komputer Kasperskym Rescue Disc 10 i zobaczysz czy to ze względu na przeglądarkę.
- frontnow
- Z nami od: 10 marca 2015, 17:21
Odp: nieakutalny firefox - zagrożenia?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0
Jako pewne rozwiązanie (choć tylko na parę miesięcy) - można korzystać z Firefoksa ESR opierającego się o wersję 31 i aktualizowanego na bieżąco pod względem bezpieczeństwa (chyba jeszcze do sierpnia - potem aktualizowana będzie wersja ESR oparta o Fx 38).
Do pobrana stąd:
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/o ... tions/all/
A może wystarczy tylko zaktualizować sterowniki karty graficznej lub wyłączyć akcelerację sprzętową?
Do pobrana stąd:
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/o ... tions/all/
A może wystarczy tylko zaktualizować sterowniki karty graficznej lub wyłączyć akcelerację sprzętową?
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1