MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Błędy prasowania XML po aktualizacji do firefox 5

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Błędy prasowania XML po aktualizacji do firefox 5

Postautor: Admc » 18 czerwca 2011, 21:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0) LinuxMint/10 (julia) Firefox/5.0

Witam, od razu informuję że problem znajduje się w moim profilu (założenie nowego pomaga) i nie wiem co może go powodować.
Problem polega na tym że zamiast ładnego about:neterror wywala mi to:
Kod: Zaznacz cały
Błąd przetwarzania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: jar:file:///home/adam/firefox/omni.jar!/chrome/toolkit/content/global/netError.xhtml
Numer wiersza: 331, kolumna 31:        <h1 id="et_remoteXUL">&remoteXUL.title;</h1>
------------------------------^

Wprowadza mnie to w błąd kiedy źle wpiszę adres strony. Tak samo zamiast informacji o programie wywala mi:
Kod: Zaznacz cały
Błąd przetwarzania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: chrome://browser/content/aboutDialog.xul
Numer wiersza: 70, kolumna 15:              &channel.description.start;<label id="currentChannel"/>&channel.description.end;<label id="channelChangeLink" class="text-link" onclick="gChannelSelector.show();">&channel.change;</label>
--------------^

Jaki plik może to powodować? Nie chcę zakładać nowego profilu i ustawiać wszystkiego, bo dużo czasu spędziłem żeby spersonalizować liska :3

Liczę na pomoc, dziękuję z góry.
Admc

Odp: Błędy prasowania XML po aktualizacji do firefox 5

Postautor: sig » 18 czerwca 2011, 22:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686 on x86_64; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

Tutaj masz opisane co w jakim pliku jest, być może uda się przenieść konfigurację z starego profilu do nowego bez powielenia błędu. Swoją drogą Firefox 5 to ciągle RC a nie wersja finalna, wiec może być problematyczny.
Strzeżonego backup strzeże
sig

Z nami od: 22 maja 2010, 09:44

Postautor: Admc » 24 czerwca 2011, 12:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0) LinuxMint/10 (julia) Firefox/5.0

Znalazłem przyczynę błędu, miałem wyłączone sprawdzanie kompatybilności i przez to ostał mi się pakiet językowy dla Firefoxa 4. Wystarczyło go usunąć i wszystko działa.
Admc

Postautor: brzocha69 » 03 czerwca 2015, 16:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

ja tak samo mam , bo instalowałem spolszcxzenie do Mozilli 38 i odinstalowa'łem i zainstalowałem pl wersję i nie działa..
tylko teraz pytanie za 100000 punktów, gdzie usunąć te owe spolszczenie ?? szukałem po folderach ale nigdzie nie ma
brzocha69

Postautor: dexter » 03 czerwca 2015, 18:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

Uruchom Firefoksa z parametrem -safe-mode. W trybie awaryjnym możesz usunąć rozszerzenie.
dexter
Moderator

Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Wróć do Przeglądarka Firefox