MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

TMP opcje

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

TMP opcje

Postautor: Gość » 29 maja 2015, 15:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Zainstalowałem Tab Miź Plus, dużo opcji, więc żeby sobie dokładnie ustawić trzeba sprawdzić co zaznaczenie i odznaczenie powoduje. Nie mogę do końca rozszyfrować co oznacza w kilku miejscach zaznaczenie opcji "Uaktywniaj strony z treścią podczas wczytywania" Nie do końca rozumiem o co chodzi, bo przecież jak się strona ładuje to wyświetla się jeszcze niepełnie załadowana treść, ta opcja jest też w zakładce TMP dotyczącej zamykania kart - co jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe, bo jak przy zamykaniu kart ma się uaktywniać strona podczas wczytywania? Na pewno tez używacie TMP to podpowiedzcie o co chodzi.
Gość

Odp: TMP opcje

Postautor: Mirek » 18 sierpnia 2015, 14:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

http://tmp.garyr.net/support/viewtopic.php?t=3
Nie korzystam, ale z tego co rozumiem, dotyczy przeniesienia focusa (czyli tam gdzie jest kursor, niekoniecznie widoczny) na zawartość strony.
Np. jak otworzysz nową kartę, to w zależności od ustawień kursor może być ustawiony w pasku adresowym lub w obrębie strony.
Odnośnie zamykania - dotyczy sytuacji, gdy zamykasz ostatnią kartę w oknie przeglądarki a w jej miejsce pojawia się nowa, niepusta karta (bo to też można ustawić) - i tutaj też decydujesz, czy focus ma być raczej w pasku adresowym (bo. np. zazwyczaj w takiej sytuacji zaczynasz wpisywać ręcznie adres), czy ma być w obrębie strony, która się otwiera - i wtedy nawigujesz strzałkami, może wpisujesz coś w polu wyszukiwania na takiej stronie itp.
Czyli ogólnie są to udogodnienia dla tych, co korzystają więcej z klawiatury, a niż myszy/touchpada/...
Mirek
Moderator

Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa