Problemy z wideo w Firefox
Moderator: Pomocy?!
Problemy z wideo w Firefox
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
- Baggio
- Z nami od: 16 sierpnia 2015, 11:29
Odp: Problemy z wideo w Firefox
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Po odinstalowaniu Flash Playera z komputera, należy dodatkowo upewnić się, że wspomniane foldery są puste:
C:\Windows\system32\Macromed\Flash
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash
%appdata%\Adobe\Flash Player
%appdata%\Macromedia\Flash Player
Usuwamy całą zawartość wyżej wymienionych folderów i ponownie uruchamiamy komputer.
W przyszłości zawsze używaj do odinstalowania adobe flash player uninstaller. Teraz też użyj, żeby poprawnie odinstalować te wtyczki, co masz zainstalowane w systemie. Wszystkie. http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash ... 33983.html
Potem zainstalujesz po pobraniu na dysk przy wyłączonych przeglądarkach.
Problem w tym, że do opery jest inny flash, chrome ma swój, a firefox swój. Wszystkie potrzebne znajdziesz w linkach bezpośrednich wszystkie wersje tu: http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash ... 13091.html
- Garu
- Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
- Baggio
U mnie też pierwsze idzie płynnie, drugie, to niemrawe i z powrotem play, już normalnie nie jest. Zrobili bagno z onetu.
- Garu
- Baggio
Co pomogło? A no, zainstalowanie kodeka w systemie. Wpiszcie w goggle vp8vfw download i brać z pierwszego linka na dysk i instalować.
- Garu
- Baggio
Następne dwie wersje to samo pokazywało w informacjach dla pomocy technicznej. Teraz korzystam z FF40.0.7. O dziwo, w Firefoxie odblokowało sterownik grafiki. Teraz pokazuje http://prntscr.com/8czzmj
Po zainstalowaniu kodeka vp8vfw w systemie, teraz płynnie odtwarza na YT nawet 1080p.
Cały czas piszę o ustawieniu flash video player. Mam ustawione i na oknie filmu automatycznie pokazuje się na kółku zębatym, czerwony znaczek HD.
Jeszcze na html5 nie pokazuje dostępnych rozdzielczości, ale, gdy koło obrazka filmu pisze HD, to potem film wyświetla w HD. Wyłączyłem html5, wolę flasha. Może to w następnych wersjach naprawią?
Od wersji 33 Mozilla pisała, że stare sterowniki grafiki nie są wspierane, zwłaszcza dużo intela. Okazuje się, że zmieniło się to w wersji FF41 bulid. Mój ośmioletni pc, jakby dostał nowe życie. Firefox idzie jak burza.
- Garu
Odnosząc to do mojego problemu niewiele to wnosi bo mi wszystko w Firefoxie fajnie działało przez cały czerwiec (nie wiem jaka była wtedy wersja firefoxa). Na początku czerwca zainstalowałem system na czysto od razu instalując Firefoxa. W lipcu o ile pamiętam dzień dwa po instalacji driverów NVidii zaczęło zacinać. Początkowo więc pomyślałem że to kwestia sterowników. Usunąłem je ale problem pozostał i zainstalowałem je ponownie. W tym czasie zainstalowałem też o ile pamiętam youtube song downloader. Tak więc gdy pojawił się problem skojarzyłem te kilka zmian jakie wprowadziłem na komputerze i ten program też usunąłem. Nic to jednak nie pomogło. Nie mam pomysłu na to co może stanowić problem, skąd się wziął (przez instalację czegoś?)Zastanawiam się czy nie powinienem usunąć wszystkich folderów i plików flasha (nawet te od chroma czy opery) plus wszystkich przeglądarek i zainstalować wszystko od nowa. Do tej pory usuwałem tylko to co mi poradziłeś na początku dyskusji plus wszystkie foldery które w nazwie miały flashplayer ale BEZ TYCH co miały w nazwie opera bądź PepperFlash bo należą do innych przeglądarek. Może dopiero usunięcie WSZYSTKIEGO co ma w nazwie flash by coś pomogło ? Oczywiście wychodząc za założenia że to jakieś "resztki" sprawiają że się tnie.
A może to te drivery NVIdii - zainstalowałem nową wersję i odinstalowałem ale sam driver mógł zostać i się nie odinstalować. Może to sterowniki są przyczyną. W końcu nawet przy wyłączonym flashu na firefoxie (i tylko na firefoxie co z kolei wskazywałoby że problem leży jednak w samej przeglądarce) występuje drugi problem. Otóż przy uruchamianiu większości materiałów wideo (na YOUTUBIE też nie tylko onecie) film uruchamia się zaciemniony bądź poszatkowany i zaciemniony by po kilku sekundach wrócić do normy.
Wygląda to tak: http://postimg.org/image/se2t4etwt/
- Baggio
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
Garu - co to za Firefox 40.0.7? Dlaczego nagle nie masz HD na html5, skoro dopiero co pisałeś że właśnie masz te opcje?
- Gość
Pewnie, że na flashu FF38 chodziło dobrze, ale mi zacinało wyższe rozdzielczości. Teraz mi na FF41.0.7 nie zacina w HD. Na YT mam włączony flash video player. http://prntscr.com/8egvtd
Teraz na nowym FF pokazuje domyślną rozdzielczość na html5, albo w ogóle nie pokazuje. Z tym to tragedia. Ustawiam YouTube high definition rozdzielczość HD, taka się włącza, ale nie pokazuje skali dostępnych rozdzielczości.
Byle dodatek popvideo potrafi zacinać filmy YT. To też weź pod uwagę.
- Garu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0
Po aktualizacji z win 7 na 10 miałem problem z filami w firefoxie. Zainstalowałem najnowszego flash playera, próbowałem też wersję beta a także na czysto bez flasha. Filmy flash i HTML5 na youtube ładowały się długo, często wyskakiwała informacja o awarii wtyczki flash. Co dziwne działo się to również w innej przeglądarce trzn. Edge. Rozwiązaniem tej sytuacji było zainstalowanie dodatku do firefoxa "Flash control". Teraz wszystko chodzi elegancko i nie ląduje się niepotrzebne flashe, których nie chcesz.
- obelix2k