FF41 nie ładuje zapamietanych haseł
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
FF41 nie ładuje zapamietanych haseł
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Po aktualizacji do wersji 41 firefox przystał odczytywać pliki z zapamiętanymi hasłami. Wchodząc w opcje-bezpieczeństwo-zachowane hasła jest po prostu czystka. Próbowałem lądować pliki z backupu który mam na dysku zewnętrznym, ale nic z tego cały czas jest czystka, natomiast ff zapieczętuje nowo wpisane hasła. Żaden nowy profil nie został założony. Nawet całkowicie odinstalowałem ff, zainstalowałem ponownie i nic nie pomaga. pliki z hasłami na bank nie są uszkodzone, gdyż mam kilka rożnych kopii, ale żaden się nie chce załadować. Czy ktoś ma podobny problem?
- edwood
- Z nami od: 26 września 2015, 10:46
Odp: FF41 nie ładuje zapamietanych haseł
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Ja tak kiedyś miałem ale w Chrome - zrób tak: odczytaj hasła za pomocą PasswordFox i wprowadź je ponownie ręcznie, prawdopodobnie zmienili format danych i jest nie kompatybilny z 41.
- pedro22
Odp: FF41 nie ładuje zapamietanych haseł
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Tak dla pewności - jak przywracasz hasła z kopii zapasowej - to oprócz pliku logins.json kopiujesz również plik key3.db?
A jeśli przywracasz ze starszej wersji Firefoksa - i zamiast pliku logins.json masz signons?.sqlite, to usuwasz logins.json, żeby Fx podczas uruchamiania zaimportował sobie z tego starszego formatu do nowego?
A jeśli przywracasz ze starszej wersji Firefoksa - i zamiast pliku logins.json masz signons?.sqlite, to usuwasz logins.json, żeby Fx podczas uruchamiania zaimportował sobie z tego starszego formatu do nowego?
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1