firefox zacina sie na dodatkowym monitorze
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
firefox zacina sie na dodatkowym monitorze
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Szanowni koledzy proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Używam laptopa z dołączonym monitorem na ekranie laptopa przeglądarka chodzi bez problemowo, po przeniesieniu jej na monitor strasznie się zacina.
Do dzisiaj wszystko działało bezproblemowo.
Przeglądarkę resetowałem, czyściłem ciastka itp., zaktualizowałem sterowniki i nic nie pomogło.
Proszę o pomoc
Sebastian
Używam laptopa z dołączonym monitorem na ekranie laptopa przeglądarka chodzi bez problemowo, po przeniesieniu jej na monitor strasznie się zacina.
Do dzisiaj wszystko działało bezproblemowo.
Przeglądarkę resetowałem, czyściłem ciastka itp., zaktualizowałem sterowniki i nic nie pomogło.
Proszę o pomoc
Sebastian
- SEBO
Odp: firefox zacina sie na dodatkowym monitorze
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0
A ten drugi monitor obsługuje druga karta grafiki?
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Mam tylko jedną kartę grafiki w laptopie. Do dzisiaj wszystko działało bezproblemowo.
- Gość
Inne przeglądarki działają poprawnie.
Po przeniesieniu na dodatkowy monitor znacząco wzrasta obciążenie procesora do około 30%
Po przeniesieniu na dodatkowy monitor znacząco wzrasta obciążenie procesora do około 30%
- Gość
Poddaje się,
Maglowałem wszystko, nowe stery, reinstal, czyszczenie, starszy flash... przesiadam się na chroma.
Maglowałem wszystko, nowe stery, reinstal, czyszczenie, starszy flash... przesiadam się na chroma.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Jak jeszcze kompletnie się nie przesiadłeś na Chrome, to sprawdź przy włączonej/wyłączonej akceleracji sprzętowej. Spróbuj też zaobserwować, czy wiąże się to z aktywnością jakiejś wtyczki (Flash, Silverlight, Java, Unity, może też objawia się we wzroście aktywności procesu plugin-container.exe).
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Dziękuję Mirek, pomogło wyłączenie akceleracji sprzętowej. Czy wyłączenie akceleracji spowoduje spadek wydajności?
- SEBO
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0
Rzeczywiście może trochę wpłynąć - chyba głównie na szybkość rysowania stron i na strony/aplikacje/gry(/dodatki?) korzystające z WebGL. Czy zauważalnie? - to już zależy od samej strony i posiadanego sprzętu - musisz sam porównać.
A czy wspomniany wzrost o 30% zużycia procesora po przeniesieniu okna - to "zasługa" procesu firefox.exe czy jakiegoś innego?
Może nie jest to aż tak wygodne rozwiązanie - ale rozważ też uruchomienie Firefoksa z osobnym profilem w drugim procesie (np. przez Uruchom: firefox.exe -P -no-remote albo skorzystaj z Firefoksa Portable) - z przeznaczeniem do używania na drugim ekranie.
A czy wspomniany wzrost o 30% zużycia procesora po przeniesieniu okna - to "zasługa" procesu firefox.exe czy jakiegoś innego?
Może nie jest to aż tak wygodne rozwiązanie - ale rozważ też uruchomienie Firefoksa z osobnym profilem w drugim procesie (np. przez Uruchom: firefox.exe -P -no-remote albo skorzystaj z Firefoksa Portable) - z przeznaczeniem do używania na drugim ekranie.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1