MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Buforowanie

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Buforowanie

Postautor: JacoMaz » 14 listopada 2015, 21:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

Cześć mam zagwostkę, nie wiem i nie umiem wpaść na pomysł w czym może być problem?. Jestem laikiem ale problemy na PC prubuje rozwiazywać sam, niestety w tym przypadku nie mam zielonego pojecia co jest nie tak. Często ogladam filmy na necie to moje hobby, osttnio buforowanie strasznie nawala, w ustawieniach zwiekrzylem nawet do bez ograniczen, zrobilem upgreid flsch plajera, zciagnolem nowa wersje , nawet wykupilem abonemant z leprzym przesylem w sieci domowej, tylko moj PC jest podpiety do tej sieci, i nie wiem co dalej jest grane ze gdy wlacze film na "X" portalu , CDA, czy zalukaj..., buforowanie prosi o laskę do boga, myslalem ze to moze osttnia aktualizacja Firefoxa tak zrobiła, ale nie wiem nie mam pojęcia. Nie wiem, moze mam cos zle w ustawieniach, moze cos blokuje mi neta w trakcie ogladania , nie mam pojecia, jesli macie jakis pomysl prosze o pomoc i wskazówki jak to naprawic.
P.S.O karcie sieciowej tez myslalem, ale to chyba nie to bo wczeniej mialem ta sama i nie bylo ptoblemow wszystko ladnie szybko mi sie ładowalo, niedawno zaczol sie ten problem, także myśle ze to chyba nie karta sieciowa.
JacoMaz

Z nami od: 14 listopada 2015, 21:34

Odp: Buforowanie

Postautor: beata072 » 15 listopada 2015, 01:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

To przede wszystkim sprawdź na innej przeglądarce, np. Chrome lub IE, i będziesz wtedy mieć pewność, czy problem dotyczy Firefoxa czy problemów z internetem ogólnie. Jeśli to drugie, to musiałbyś szukać pomocy na jakimś forum komputerowym.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Postautor: JacoMaz » 15 listopada 2015, 07:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

Hmmm, poszłem za Twoją sugestią, uruchomiłem jakże przezemnie nielubianą przeglądarkę microsoftu Enternet Exploler, no nic, wlaczylem ją i twoja rada była pomocna w tym ze fakt to nie wina przegladarki chyba , bo na explorerze tez to samo sie dzije, buforowanie do bani, nawet odinstalowalem i znow zainstalowawelam firefoxa i dalej to samo, wiec nie wtym problem , hmmmm nie mam pojecia już... HELP........!!!!!!....... :)
JacoMaz

Postautor: beata072 » 15 listopada 2015, 23:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0

W takim razie lepiej zapytaj na jakimś forum komputerowym, bo tutaj to tylko problemy dotyczące konkretnie Firefoxa.
Widzę, że masz Windows7, więc może spróbuj na forum: windows7forum.pl. Na elektroda.pl też można spróbować.
beata072

Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18

Postautor: JacoMaz » 16 listopada 2015, 18:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

dziękuje za podpowiedz, i sytuacja dziś klaruje się tak , miałem problem z kablem, niezależny serwis od dostawcy zalatwil sprawę, i co następuje :), oto jakze przezemnie nielubiany IE działa bardzo dobrze , filmy się buforują normalnie i bardzo szybko , nie ma zadnych zacinek, a niestety Firefox z której kozystam jest dalej problem, , przypominam flasch plajer zrobiłem upa na jednej i drugiej przeglądarce na najnowsza wersje, ustawienie mam na maksa do buforowania na jednej i drugiej, caly czas chodzi mi "po kościach" ;), ze tak to nazwę , ta aktualizacja firefoxa osttnia, ze cos z tym jest nie tak, ale dwa dni temu zrobiłem uninstal firefoksa i od nowa instal, wiec chyba powinno się poprawić a tu nic, hmm o to pytanie , co się z toba stało Firefoxsie ze już mi nie chcesz sluzyć ;)
JacoMaz

Postautor: JacoMaz » 16 listopada 2015, 18:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

Oooo, i ty przepraszam mojego fajer foxika ;), ehh zaczolem krytykować a nie postarałem się nawet czegos sprawdzić, a więc jest git buforowanie i reszta nawat na dwóch przeglądarkach naraz, natomiast zauwazylem ze problem dotyczy ze firefox ma jakies ale do portalu zalukaj.pl, hmmm i teraz czy to wina firefoxa czy portalu, bo na IE działa mi portal normalnie...
JacoMaz

Wróć do Przeglądarka Firefox