Wersja portable zmienia cookies z innego profilu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Wersja portable zmienia cookies z innego profilu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Mam zainstalowany Firefox 44 na komputerze i wersję portable beta na dysku zewnętrznym. Kiedy włączę wersję beta - a jest to wersja, która uruchamia się oddzielnym plikiem FirefoxPortable.exe i korzysta ze swojego, innego profilu niż wersja użytkowa, zainstalowana. Więc dlaczego po wyjściu z portable, a po włączeniu zwykłej, to wszystkie stałe zalogowania typu: facebook, youtube czy jakieś forum mam już nieaktywne i muszę się logować na nowu. W jaki sposób wersja portable z innego profilu zmienia ciasteczka z wersji zwykłej? Owszem, ze dwa trzy trzy razy portable uruchomiłem z pliku zwykłego firefox.exe i wtedy korzystał z mojego codziennego profilu, ale teraz już nie robię tego, a ciasteczka z tamtego musi jakoś naruszać czy nadpisywać. Może w którymś pliku zapisał nazwę tego profilu i gdzieś tam zmienia ciasteczka?
- Gość
Odp: Wersja portable zmienia cookies z innego profilu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Pana interpretacja wydaje mi się mało prawdopodobna.
Obstawiałbym raczej, że te witryny odrzucają stare ciastko po logowaniu z innego urządzenia z powodów bezpieczeństwa.
Obstawiałbym raczej, że te witryny odrzucają stare ciastko po logowaniu z innego urządzenia z powodów bezpieczeństwa.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Odp: Wersja portable zmienia cookies z innego profilu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
Chyba rzeczywiście Panie dexter to nie było na szczęście związane z Firefoxem. Akurat zbiegło się to z aktualizacją do bety 45, ale prawdopodobnie winny jest Ccleaner, w którym mam ustawione wyjątki w usuwaniu ciasteczek. A zawsze po wyjściu czyszczę nim pliki tymczasowe. Teraz jeszcze raz ustawiłem opcje, inteligentne skanowanie ciasteczek i mam w końcu na obu wersjach zachowane logowania.
- Gość
• Strona 1 z 1