MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

pobieranie wiadomości news

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

pobieranie wiadomości news

Postautor: vasart » 29 lipca 2002, 14:01

Przeglądarka: -

Chciałbym mieć wiadomości news skopiowane lokalnie i tu się zrobił mały problem - za każdym razem muszę wejść we właściwości/zakładkę "tryb offline" i nacisnąć "pobierz teraz" ale i tak wcześniej muszę ściągnąć nagłówki.
Jeśli "wybrana grupa dyskusyjna będzie dost. w t. offline" ma za zadanie automatyczne ściąganie wiadomości to nie działa :( . No chyba żem coś źle skonfigurował :-?
vasart

Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04

Re: pobieranie wiadomości news

Postautor: E2rd » 29 lipca 2002, 16:07

vasart pisze:Chciałbym mieć wiadomości news skopiowane lokalnie i tu się zrobił mały problem - za każdym razem muszę wejść we właściwości/zakładkę "tryb offline" i nacisnąć "pobierz teraz" ale i tak wcześniej muszę ściągnąć nagłówki.

Zarówno "Plik -> Tryb offline -> Pobierz/Synchronizuj", jak i żądanie pobrania wszystkiego przy przechodzeniu w tryb offline, same ładują nagłówki przed pobraniem treści. Mają również tę przewagę, że działa w ich przypadku ustawienie w konfiguracji serwera "Pobieraj tylko nieprzeczytane wiadomości". Tzn. jak ostatnio sprawdzałem (w 1.1a) to pobranie wiadomości przez "Właściwości grupy -> Pobierz teraz" ściągało wszystko jak leci :(
Radzę więc tuż po połączeniu się z siecią zapuścić "Pobierz/Synchronizuj", obejrzeć w tym czasie stronkę czy dwie i gdy Kurier Poczty skończy swoje - rozłączyć się. Wszystko powinno być na miejscu.
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

niby działa

Postautor: vasart » 30 lipca 2002, 07:04

ale:
1. jak zrobić aby pobieranie odbywało się automatycznie (co jakiś czas czy tez przy uruchamianiu kuriera),
2. nierozumiem dlaczego część wiadomości (starych) podczas ściągania nowych jest zaznaczana jako przeczytane - ja ich napewno nie czytałem :-?
vasart

Re: niby działa

Postautor: E2rd » 30 lipca 2002, 13:52

vasart pisze:1. jak zrobić aby pobieranie odbywało się automatycznie (co jakiś czas czy tez przy uruchamianiu kuriera),

OIMW się nie da....
vasart pisze:2. nierozumiem dlaczego część wiadomości (starych) podczas ściągania nowych jest zaznaczana jako przeczytane - ja ich napewno nie czytałem :-?

Zdaje się, że tak oznacza artykuły, które już wyekspirowały, tfu, zniknęły z serwera z powodu przeterminowania. Czy u Ciebie dotyczy to również artykułów ściągniętych do offline?
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: vasart » 30 lipca 2002, 14:03

ad1. wielka szkoda :cry:
ad2. wygląda na to że faktycznie wiadomości już pobrane i "przeterminowane" (ale jeszcze nie przeczytane) przy następnym pobieraniu są zaznaczane jako przeczytane. :(
vasart

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite