Rozpoznaję możliwe mechanizmy blokowania dostępu do portali ( Konto Google ; Poczta Onet ) przez osoby nieupoważnione .
Dotyczy to sytuacji gdy odchodzę od PC mając otwarte sesje na tych portalach . Jakiś tam mechanizm stwierdza że po określonym czasie bezczynności
należy uniemożliwić dostęp do otwartych stron ( portali ) .
Oczywiście wygaszacz ekranu to jedno rozwiązanie - ale uniemożliwia ono innym osobom do korzystania z PC . Mowa tu o osobach które są upoważnione
do korzystania z PC ale nie są uprawnione do korzystania z określonych portali gdzie ja jestem zalogowany - i zapomniałem się z nich wylogować ( Konto Google ; Poczta Onet ) .
To samo dotyczy pracy via smartfon . Tu oczywiście czasowa blokada telefonu załatwia sprawę bo nie przewiduję tego aby ktoś oprócz mnie korzystał z mojego telefonu .
W jaki sposób skonfigurować Firefox ( może jakiś sprawdzony dodatek ) aby po określonym czasie bezczynności zamykał on aktywne ( a może wskazane ) sesje .
Może ktoś ma inny pomysł - oprócz wygaszacza ekranu .
Pozdrawiam
D.L.
Automatyczne zamykanie sesji
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Automatyczne zamykanie sesji
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0
- DarcioR
- Z nami od: 22 lutego 2013, 15:11
Odp: Automatyczne zamykanie sesji
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
nie pozostaje nic innego, jak tylko uporczywe bladzenie wokol takich cudow -> http://tinyurl.com/mkamf6x
(mniej wiecej, autoclose/auto close/ tab/ tabs, etc.; cos tam dojrzalem w w/w linku...)
(mniej wiecej, autoclose/auto close/ tab/ tabs, etc.; cos tam dojrzalem w w/w linku...)
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
• Strona 1 z 1