Jak wymusić aktywację Javy?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak wymusić aktywację Javy?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0
Mam zainstalowaną najnowszą wersję Javy: '8 Update 111'. W dodatkach Java pojawia mi się jako podatna na ataki. Obok niej mam aktywną tylko jedną opcję 'Pytaj o aktywację'. 'Zawsze aktywuj' i 'Nigdy nie aktywuj' mam nieaktywne — nie da się ich wybrać. Kiedy wchodzę na jakąś stronę z apletem Java, na ułamek sekundy pojawia mi się komunikat, że ta wtyczka ma problemy z bezpieczeństwem i linkiem 'Aktywuj Java'. Ale nim zdążę go kliknąć, FF automatycznie przenosi mnie na stronę: https://java.com/en/download/windows_xpi.jsp — gdzie można pobrać wersję '8 Update 111', ale to właśnie ją mam zainstalowaną. Co zrobić, żeby wymusić w FF aktywację Javy, mimo tych uwag nt. bezpieczeństwa? Jest potrzebna mi do pracy.
- Rostov
- Z nami od: 22 grudnia 2004, 13:10
Odp: Jak wymusić aktywację Javy?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
najpierw sprawdzic prawoklikiem na wtyczce, ktory plik w systemie "daje" te wtyczke.
odinstalowac starannie jave (np. tym -> GeekUninstallerPortable).
sprawdzic, czy plik zniknal z systemu.
zainstalowac jave.
I na los szczescia Baltazarze. Jesli nadal jest blad, to ja bym przyjal, ze ff kiepsko wspolpracuje z java....
odinstalowac starannie jave (np. tym -> GeekUninstallerPortable).
sprawdzic, czy plik zniknal z systemu.
zainstalowac jave.
I na los szczescia Baltazarze. Jesli nadal jest blad, to ja bym przyjal, ze ff kiepsko wspolpracuje z java....
- covo
- Z nami od: 21 maja 2003, 01:02
• Strona 1 z 1