MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nowy tabbrowser nie chce działać z polski FB

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Nowy tabbrowser nie chce działać z polski FB

Postautor: lenrock » 18 października 2003, 21:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

Jak zwykle chciałem przetłumaczyć najnowszego Tabbrowser Extension na język milszy z wyglądu ,ale zjawiła się niespodzianka ,że moje tłumaczenie nie działa. Cóż przynajmniej poślęczałem i przyjrzałem sie swojemu dziełu ,ale żadnego błędu nie dostrzegłem. Do pieru po paru testach okazało się że nawet orginalny Tabbrowser z adresu http://white.sakura.ne.jp/~piro/xul/xpi ... ons_en.xpi na MozilliPL zadziała a na Firebirdzie PL już nie.
Błąd oczywiście objawia się czerwonym napisem na dołu ekranu ale odnosi się do skrótu klawiaturowego który w poprzedniej wersji (patrz mój podpis) też był . Czy może ktoś przetestować z polskim Firebirdem czy błąd się powtarza. A może ktoś inny pomoże mi wyszukaniu gdzie on leży.
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: cpu » 18 października 2003, 22:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.5; MultiZilla v1.5.0.3g) Gecko/20030925

Zglos sie do hADeSik'a :)
:)
cpu

Z nami od: 05 listopada 2002, 22:07

Postautor: lenrock » 18 października 2003, 22:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

cpu pisze:Zglos sie do hADeSik'a :)

Zdążyłem juz nawet zrobić pierwszą wymianę listową z twórcą Tabbrowsera , ale on też narazie nie ma pomysłu co jest tego powodem. Więc dlatego zgłosłem sie tutaj , bo może ktoś ma pomysł albo nawet Tim by to przeczytał , zwykle TIM wie najlepiej czy się różni wersja PL od EN Firebirda :)
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: hADeSik » 19 października 2003, 03:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.5; MultiZilla v1.5.0.3g) Gecko/20030925

czyli mam rozumieć że na wersji EN Firebird'a działa? bo sam nie sprawdzałem ;)

natomiast generalnie w pliku globalOverlay.xul trochę się pozmieniało - między innymi wpisy odnośnie <key id=... a <key id="key_tabextensions_saveCurrentTabSet" jest po prostu pierwsze na liście...

choć z drugiej strony skoro w wersji EN to działa to w PL też powinno i mój pomysł bierze w łeb... chyba, że w PL zostało zmienione coś z tym związanego, ale po pobieżnym przejrzeniu nic takiego nie znalazłem...
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Wróć do Przeglądarka Firefox