Przesiadałem się na nowego Firefox (ze starego). Może mi ktoś powiedzieć co oznacza to niebieska kropka która pojawiła się na karcie Gmaila (screenshot). Pojawia się ona po jakimś czasie na wszystkich (lub nie, nie jestem pewny) nieaktywnych kartach i znika po aktywacji karty. To jakaś wbudowana funkcja Firefox czy też może efekt jakiegoś dodatku który zainstalowałem ?
https://www.dropbox.com/s/7vh94jjt9ru32 ... a.jpg?dl=0
niebieska kropka na karcie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
niebieska kropka na karcie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
- Judykator
- Z nami od: 09 lipca 2007, 11:48
Odp: niebieska kropka na karcie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
Ja kojarzę to podświetlenie praktycznie od zawsze i w starym FF też było. Pojawia się, kiedy na stronie tej karty zmienia się treść, czyli w przypadku Gmaila, kiedy otrzymasz nowego maila. U mnie świeci się, kiedy mam nową wiadomość na facebooku albo na stronie z shoutboxem, kiedy ktoś napisze coś nowego. Jednym słowem, jest to powiadomienie o nowej aktywności na stronie, która jest otwarta w tej karcie. Może to być nowy komentarz, wiadomość albo inna zmiana, np. strona z aktualną pogodą regularnie się odświeża co kilka minut, bo zmienia się temperatura, wiatr itp. Dla mnie jest to bardzo przydatna funkcja, niestety czasami szwankuje i nie świeci, chociaż powinna
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
Ale kropka pojawia się nawet jak nie ma nowego mejla.
Pewnie zmienia się:
"Last account activity: in 5 minutes" co minutę
Choć do tej pory byłem przekonany że strona się odświeża tylko na żądanie.
Pewnie zmienia się:
"Last account activity: in 5 minutes" co minutę
Choć do tej pory byłem przekonany że strona się odświeża tylko na żądanie.
- Judykator
- Z nami od: 09 lipca 2007, 11:48
Dziwne, ja nic takiego nie zaobserwowałam u siebie... Pojawia mi się tylko wtedy, gdy zachodzi jakaś zmiana
@Edycja:
Albo i nie
Teraz dostałam maila a karta się nie zaświeciła. Nie wiem już na jakiej zasadzie to działa. Facebook zawsze się świeci, jak pojawia się powiadomienie o nowym poście czy komentarzu, ale tę kartę mam przypiętą. Nie wiem czy to od tego zależy. Generalnie ja raczej narzekam na brak podświetlenia niż podświetlenie bez powodu :/
Przypnę sobie teraz Gmaila i będę obserwować
@Edycja2:
Po przypięciu świeci, kiedy mam nowego maila. Czyli jednak to działa tylko na przypiętych kartach. Szkoda
A może ktoś zna sposób, aby działało na wszystkich?
@Edycja:
Albo i nie
Przypnę sobie teraz Gmaila i będę obserwować
@Edycja2:
Po przypięciu świeci, kiedy mam nowego maila. Czyli jednak to działa tylko na przypiętych kartach. Szkoda
A może ktoś zna sposób, aby działało na wszystkich?
- beata072
- Z nami od: 27 lutego 2010, 04:18
• Strona 1 z 1