Mam w komputerze zainstalowaną przeglądarkę Mozilla Firefox 64.0(64-bitowa). System operacyjny w komputerze mam Windows 10 Pro 64biotwy. W dniu 13.12.2018 pojawiły się problemy z Windowsem i kiedy uruchomiłem przeglądarkę Firefox,chciałem wejść na jedną ze stron zapisanych w zakładkach,kiedy wszedłem w zakładki okazało się że nie mam żadnych zakładek(miałem tam zapisanych sporo ważnych stron). Niestety nie wykonałem żadnej kopii zakładek do pliku html przed pojawieniem się problemów z Windowsem. Przeglądałem google i znalazłem informacje gdzie i w jakim folderze przechowywane są kopie zapasowe zakładek z Firefox.
Lokalizacja folderu z kopiami zakładek:
C:\Users\Lukasz\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles
W folderze Profiles mam trzy foldery,gdzie w jednym z nich tym najnowszym z dnia 13.12.2018 ,po wejściu w ten folder mam tam folder bookmarkbackups i tam mam pliki kopii zapasowych i są to pliki kopii zapasowej zakładek,ale mają dość dziwny typ pliku: yelalc(tak jakby były zablokowane jakiś malware).
Skopiowałem na pulpit jeden z plików kopii zapasowej zakładek i w jego nazwie usunąłem końcówkę: yelalc. Uruchomiłem Firfox,wszedłem w Zakladki/Wyświetl szystkie zakładki.Wyświetliło się okno Biblioteka i następnie wybrałem Importowanie i kopie zapasowe/Przywróć i wybvrałem plik z pulpitu z rozszerzenie jsonlz4.ale nie udało się przywrócić kopii zapasowej
Zrobiłem skanowanie komputera programem Malware Hunter celem sprawdzenia czy nie mam jakiś potencjalnie niebezpieczne pliki.Podczas skanowania program wykrył ścieżkę do folderu z profilami Firefox i w bookmarkbackups pokazał,że zagrożone jest 8 plików(chodzi o pliki kopii zapasowych chyba tych z dnia 13.13.2018). Jeśli według programu Malware Hunter pliki kopii zapasowych firefox z folderu bookmarkbackupsz dnia 13.12.2018 są zagrożone i zostaną usunięte przez program,to nie wiem jak teraz przywrócić zakładki które mi zniknęły.
Jak mogę przywrócić zakładki,które mi zniknęły z Firefox z powodu problemów z Windows,czy przywracanie systemu Windows 10 do stanu fabrycznego przwróci mi wszystko tak jak było przed pojawieniem sie problemów,będę miał na pulpicie Mozilla Firefox,a w niej wszystkie zakładki?