Dwie wersje FF - każda ma swój profil. Jedna źle odpala.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Dwie wersje FF - każda ma swój profil. Jedna źle odpala.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
Witam,
zainstalowałem niedawno na czysto - dwie wersje Firefoxa, jedna: 47.0.2, druga: 65 (najnowsza).
Obydwie instalki są: x64.
Każda z nich ma przypisany swój własny profil.
Obydwie wersje przeglądarki, przypiąłem do paska zadań
Teraz problem jest taki, że na pasku zadań (Win 7 [x64]), ta starsza wersja FF - źle się uruchamia.
Nowa po kliknięciu w przypiętą ikonkę, ładnie się uaktywnia na tym pasku, starsza zaś po kliknięciu w jej ikonkę (na pasku); nie uaktywnia się w niej, tylko w nowym oknie - obok.
https://i48.photobucket.com/albums/f247 ... zojf0t.jpg
Co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam
zainstalowałem niedawno na czysto - dwie wersje Firefoxa, jedna: 47.0.2, druga: 65 (najnowsza).
Obydwie instalki są: x64.
Każda z nich ma przypisany swój własny profil.
Obydwie wersje przeglądarki, przypiąłem do paska zadań
Teraz problem jest taki, że na pasku zadań (Win 7 [x64]), ta starsza wersja FF - źle się uruchamia.
Nowa po kliknięciu w przypiętą ikonkę, ładnie się uaktywnia na tym pasku, starsza zaś po kliknięciu w jej ikonkę (na pasku); nie uaktywnia się w niej, tylko w nowym oknie - obok.
https://i48.photobucket.com/albums/f247 ... zojf0t.jpg
Co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam
- njczyziu
- Z nami od: 06 stycznia 2010, 17:50
Odp: Dwie wersje FF - każda ma swój profil. Jedna źle odpala
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36 OPR/58.0.3135.53
Pewnie w uruchomionym EXE traci się informacja o wymuszonym wybranym profilu.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Command_Line_Options#-no-remote jak na moje może być trudno ogarnąć.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Chyba, że to naprawi się jak w skrócie dopiszesz:
«profil 47» zmień na nazwę profilu Firefox 47 np. z about:profiles lub z pełnego adresu Firefox 47 np.:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Command_Line_Options#-no-remote jak na moje może być trudno ogarnąć.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Chyba, że to naprawi się jak w skrócie dopiszesz:
- Kod: Zaznacz cały
-no-remote -P "profil 47"
«profil 47» zmień na nazwę profilu Firefox 47 np. z about:profiles lub z pełnego adresu Firefox 47 np.:
C:\Program Files\Mozilla Firefox 47\Firefox.exe -P
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0
W skrócie mam:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\47.0.2\firefox.exe" -p "47.0.2" -no-remote
W tej najnowszej wersji - 65, podobny parametr (tylko zamiast 47.0.2, jest 65 w ścieżce i nazwie profilu) działa bez zarzutu.
Zamieniłem go na:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\47.0.2\firefox.exe" -p "47.0.2" -no-remote -P "47.0.2"
Tak chyba to miało wyglądać (?), po tym co napisałeś :>
Niestety bez efektu.
EDIT:
Przypiąłem do paska zadań to okienko, które się z automatu uruchamiało, a tamtego skrótu (nieuaktywniającego w sobie okna) się z niego pozbyłem i wygląda na to, że jest już wszystko ok.
Tylko, jeżeli najadę na ten skrót na pasku (gdy przeglądarka jest nieaktywna), to pokazuje się jego nazwa - "Firefox", zamiast "47.0.2" (taką nazwę utworzyłem pierwotnie), mimo wszystko skrót "47.0.2", który znajduje się na pulpicie i na dodatkowym pasku u góry ekranu (program RocketDock); bez problemu uaktywnia ten skrót "Firefox" na pasku zadań i wywołuje bezpośrednio z niego, okno przeglądarki..
Dziwne to wszystko ;P
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\47.0.2\firefox.exe" -p "47.0.2" -no-remote
W tej najnowszej wersji - 65, podobny parametr (tylko zamiast 47.0.2, jest 65 w ścieżce i nazwie profilu) działa bez zarzutu.
Zamieniłem go na:
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\47.0.2\firefox.exe" -p "47.0.2" -no-remote -P "47.0.2"
Tak chyba to miało wyglądać (?), po tym co napisałeś :>
Niestety bez efektu.
EDIT:
Przypiąłem do paska zadań to okienko, które się z automatu uruchamiało, a tamtego skrótu (nieuaktywniającego w sobie okna) się z niego pozbyłem i wygląda na to, że jest już wszystko ok.
Tylko, jeżeli najadę na ten skrót na pasku (gdy przeglądarka jest nieaktywna), to pokazuje się jego nazwa - "Firefox", zamiast "47.0.2" (taką nazwę utworzyłem pierwotnie), mimo wszystko skrót "47.0.2", który znajduje się na pulpicie i na dodatkowym pasku u góry ekranu (program RocketDock); bez problemu uaktywnia ten skrót "Firefox" na pasku zadań i wywołuje bezpośrednio z niego, okno przeglądarki..
Dziwne to wszystko ;P
- njczyziu
- Z nami od: 06 stycznia 2010, 17:50
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36 OPR/58.0.3135.53
%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar
i tam możesz zaryzykować dopisanie do Firefox "47.0.2" i co do ścieżek to jak nie nazwałeś profilów cyframi z kropkami to sam nie wiem jak to ci zadziała - raczej powinien być błąd jak nie ma profilu lub nie ma takiej nazwy on obecnie.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
• Strona 1 z 1