Problem z DIV w mozilli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem z DIV w mozilli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
Witam.
Mam bloki div, które tworzą 3 kolumny na stronie, lewą, środkową oraz prawą. Wszystko to jest wpisane w div'a (np. id="all"), który to miał za zadanie wyśrodkować wszystko oraz obrysować ramką. W oporze ładnie się to wszystko rysuje (nawet IE wyświetla to tak jakbym to chciał), jednak w mozilli wygląda to dziwnie. Ramka nie oblewa kolumn, oraz brak jest tła w divie all. Nie wiem teraz czy to jest błąd mozilli, czy też moje nieumiejętne tworzenie kolumn.
Strona z opisanym problemem znajduje się pod adresem http://lechu.hi.pl/css/
Bardzo bym prosił o pomoc.
Pozdrawiam
Guziec.
Mam bloki div, które tworzą 3 kolumny na stronie, lewą, środkową oraz prawą. Wszystko to jest wpisane w div'a (np. id="all"), który to miał za zadanie wyśrodkować wszystko oraz obrysować ramką. W oporze ładnie się to wszystko rysuje (nawet IE wyświetla to tak jakbym to chciał), jednak w mozilli wygląda to dziwnie. Ramka nie oblewa kolumn, oraz brak jest tła w divie all. Nie wiem teraz czy to jest błąd mozilli, czy też moje nieumiejętne tworzenie kolumn.
Strona z opisanym problemem znajduje się pod adresem http://lechu.hi.pl/css/
Bardzo bym prosił o pomoc.
Pozdrawiam
Guziec.
- guziec
- Z nami od: 25 października 2003, 18:26
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
nutado pisze:wszystko jest ok. musisz tylko dodac height do bloku #all
a wtedy wszystko bedzie dobrze.
Nie za bardzo. Na sztywno nie chcę definiować wysokości, gdyż było by to bez sensu. Dałem height: auto; ale to też nie poskutkowało.
Zastanawiam się czy to nie jest błąd mozilli, skoro 3 divy wpisane w #all przejmują wycentrowanie ale nie przejmują koloru tła.
- guziec
- Z nami od: 25 października 2003, 18:26
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4; MultiZilla v1.5.0.2j) Gecko/20030624
guziec pisze:Nie za bardzo. Na sztywno nie chcę definiować wysokości, gdyż było by to bez sensu. Dałem height: auto; ale to też nie poskutkowało.
A czy ktos mowi zeby bylo na sztywna
* pamietaj o dodaniu do selektorow html i body height na 100%
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony