Cześć.
Po ostatniej aktualizacji TB coś dziwnego stało się z tłem okna z folderami poczty i tłem okna z listą e-maili.
Problem występuje wyłącznie dla motywów typu dark, itp. Nawet dla defaultowego.
Otóż panele dla folderów poczty i wiadomości wyglądają jak zebra. Naprzemiennie tło jest ciemne, a następnie jasne i znowu ciemne, itd.
Wygląda to koszmarnie. Jeden folder z tłem ciemnym, po nim drugi z jasnym, kolejny z ciemnym...
Przełączenie na jasny motyw niweluje problem.
Zainstalowanie innego motywu ciemnego nic nie daje - zebra powraca.
Nie mam pojęcia z czym to się wiąże. Wydaje mi się, że to jakiś mój indywidualny problem z profilem konfiguracyjnym TB, ponieważ mam na innym kompie zainstalowanego TB w tej samej wersji, z motywem ciemnym i wszystko jest OK.
Tylko gdzie szukać jakichś ustawień odpowiedzialnych za wyświetlanie tła dla tych elementów?
Pozdrawiam,
Adam.
ZEBRA - naprzemienne tło listy e-maili
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
ZEBRA - naprzemienne tło listy e-maili
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:72.0) Gecko/20100101 Firefox/72.0
- verdorn
- Z nami od: 14 stycznia 2020, 10:00
Odp: ZEBRA - naprzemienne tło listy e-maili
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Android 9; Mobile; rv:68.0) Gecko/68.0 Firefox/68.0
Kliknij w hamburger
z listy Pomoc
wybierz Informacje dla pomocy technicznej.
Otwartą kartę przewiń do "ważnych zmienionych ustawień".
Próbuj je na świeżym profilu ustawić (opcje > "ustawienia zaawansowane") i zobaczyć czy wskoczy zebra.
Opcjonalnie skopiuj z profilu Thunderbird plik pref.js (najnowszy zmodyfikowany - mnie już TB narobił aż 23 kopie z jakiegoś powodu - strzelam, że od aktualizacji) i zobacz czy on buguje sprawny profil.
Otwartą kartę przewiń do "ważnych zmienionych ustawień".
Próbuj je na świeżym profilu ustawić (opcje > "ustawienia zaawansowane") i zobaczyć czy wskoczy zebra.
Opcjonalnie skopiuj z profilu Thunderbird plik pref.js (najnowszy zmodyfikowany - mnie już TB narobił aż 23 kopie z jakiegoś powodu - strzelam, że od aktualizacji) i zobacz czy on buguje sprawny profil.
Moz://a w innych językach pisze:
___________ ¡Moz://a zorro de fuego! ___________ Moz://a raposa de fogo!
- krystian3w
- Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird