MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Te same konta email na różnych profilach w Windowsie

Tematy specyficzne dla klienta poczty Mozilla Thunderbird

Moderator: Pomocy?!

Te same konta email na różnych profilach w Windowsie

Postautor: tomekszy » 22 września 2020, 09:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/85.0.4183.102 Safari/537.36

Witam,
mam problem w firmie odnośnie profili w Firefoksie. Sytuacja wygląda następująco:
Na komputerze jest 5 kont (profili) Windowsowych - po jednym dla każdego pracownika,
głównym program jest oczywiście Thunderbird.
Każdy pracownik (czyli każdy profil) ma podpięte 2 maile te same (info@firma.com, sprzedaz@firma.com), do których ma mieć dostęp każdy z pracowników, oraz jeden mail specyficzny dla pracownika (imie.nazwisko@firma.com).
Dysk SSD ma 250 GB, i chyba już wiecie gdzie leży problem :)
Każdy mail przysłany na info czy sprzedaz jest odbierany 5 razy (przez każdego pracownika), co generuje bardzo szybką dużą zajętość dysku, który z gumy nie jest.
Rozwiązaniem idealnym byłoby takie, w którym foldery skrzynek "wspólnych" dla każdego pracownika byłyby współdzielone z fizycznie jednego folderu na dysku, do którego każde konto ma dostęp.
Spróbowałem coś takiego zrobić, tj. przegrałem katalog info i sprzedaz do folderu na dysku, ustawiłem odpowiednią ścieżkę na każdym koncie Windowsa w Thunderbirdzie i od tego czasu, po każdym przelogowaniu się, Thunderbird zaczynał odbierać te maile od początku (czyli coś tam się rozsynchronizowało w tym pliku) - czyli nie działa. W jaki sposób można to w prawidłowy sposób zrobić?
tomekszy

Z nami od: 22 września 2020, 08:13

Wróć do Klient poczty Thunderbird