Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Dzięki za podpowiedzi
lenrock: MozillaBackup to fajna rzecz, ale chyba nie współpracuje dobrze z FireBirdem. Po wskazaniu profilu, pole wyboru zapisania haseł jest nieaktywne niestety. Mimo to programik przydatny.
MarcineQ: Dzięki za linki, rozjaśniają sprawę i dają mi odpowiedź na pytanie: Powinienem skopiować pliki: key3.db (osobisty klucz bezpieczeństwa), secmod.db (baza modułów bezpieczeństwa), cert8.db (osobiste certyfikaty bezpieczeństwa) oraz signons.txt (to ten z hasłami, w Mozilli jest pod postacią [losowy numer].s, przy migracji z Mozilli do FB trzeba zmienić jego nazwę na signons.txt).
wariat: Skopiowanie całego profilu daje w części tylko zapisanie całych danych. Ale tylko w specyficznych okolicznościach: Ja instalowałem kompa z oczywistych powodów na koncie administrator. Potem logowałem się do domeny i Windows stworzył nowy profil. Teraz plik z hasłami - signons.txt mam w profilu administrator, a całą resztę w nowo utworzonym profilu "domenowym". Tak więc w moim przypadku nie wystarczyło skopiować profilu FB z konta na które się loguję do domeny. Trzeba było też wyciągnąć najważniejszy pliczek - signons.txt - z profilu lokalnego administrator.
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi