Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.0
Feodor2 jest z Ukrainy, ale pewności na 100% nie mam. Zależy też gdzie mieszka, czy na zachodzie czy na wschodzie okupowanej Ukrainy... chyba to nikogo nie dziwi, że teraz ma ważniejsze rzeczy do roboty i nie może poświęcać dużo wolnego czasu na programowanie... co nie znaczy, że nic nie robi:
https://github.com/Feodor2/Mypal68/issues/160Tępo to idzie ale coś tam dłubie - docelowo facet chce ukończyć 68, potem zrobić 78 i 91. A Mypal29 jest już martwy - nikt nic w nim ulepszać już nie będzie, póki działa to działa.
Co masz na myśli z tym Allegro i FB na przykład? Nie idzie się zalogować? Nie mam to nie wiem...
Co masz na myśli z YT, że zipie? Przy załadowywaniu/odświeżeniu na FF52 i Mypal29 kilkanaście sekund muli, bo za nowoczesny/ciężki skrypt na te stare przeglądarki, ale na Mypal 68 powinno być płynnie (nie mam 68, bo mi na razie niepotrzebny to nie wiem i dlatego się pytam).
Jeszcze zależy jaki masz komputer, bo jak 20 letni jednordzeniowy i w dodatku laptop to nie licz na to, że nawet najnowszy Firefox 107 gdyby był dostępny na XP to by Ci wszystko płynnie działało zwłaszcza na ciężkich stronach takich jak FB na przykład.
Swoją drogą to nie wiem też na co niektórzy liczą, że jeden człowiek - Feodor2 sam ogarnie kod i zrobi tak, żeby wszystko hulało na XP ? Trzeba się cieszyć i mieć nadzieję, żeby mniej więcej jakoś to działało, a pretensje, że FB, czy inne nowoczesne TikToki, itp. które co rusz są aktualizowane/jest grzebanie w kodzie strony dla samego grzebania nie działają na jakiejś przeglądarce samoróbce jest raczej niestosowne.
Sam korzystam z XP i FF52 i Mypal29... ale podziwiam co poniektórych, że nie boją się logować do banków z przestarzałych przeglądarek i starego systemu; co innego proste zakupy z Allegro za pobraniem, czy wrzucenie zdjęcia na fejsika, ale operowanie na własnych pieniądzach/wrażliwych danych? Nie lepiej kupić jakiegoś używanego złoma smartfona Androida za 300 zł z aktualną "legalną" przeglądarką do takich wrażliwych operacji?
A tak na zakończenie... Windows 7/8.1 podobno już nie długo też nie będzie wspierany, więc nie ma co liczyć, że za kilka lat na Win7 będzie się komfortowo z neta korzystać... niestety.
P.S. Nie strzelajcie focha na moją tyradę, nie to, że czarno to widzę; wierzę, że Mypal 68 w końcu się rozwinie i będzie można komfortowo raczej korzystać z neta, ale od czasu do czasu trzeba będzie się wesprzeć tanim smartfonikiem... a jak komuś taki duet przeszkadza to niech se kupi chociażby używany komputer na Windows 10 i nie marudzi.
P.S.2 Tutaj można zgłosić niedziałające strony - oczywiście tylko w Mypalu 68.
https://github.com/Feodor2/Mypal68/issues/82