BPH Sez@m - tracę cierpliwość
Moderator: Pomocy?!
BPH Sez@m - tracę cierpliwość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.2.1) Gecko/20030225
Po kolei. Zaczęło się od tego pewnego pięknego dnia dostrzegłem coś lepszego niż Internet Explorer. Netscape 7.0. Potem wszystko potoczyło się szybko. Mozilla, Firebird. Ostatnio skończyło się przesiadką inny niż Windows system operacyjny - na Linuksa.
Na swoje nieszczęście mam konto (m. in.) w BPH PBK.
Najpierw dowiedziałem się, że mam niewłaściwego Internet Explorera. To był IE 6.0, a bank zalecał 5.5, potem okazało się, że mam nieodpowienią Javę (miałem wtedy najnowszą), a bank zalecał starą "microsoftową". Potem okazało się, że mam nieodpowiednią wersję Netscape (7.0), a bank zaleca 4.76. Potem przesiadłem się na Mozillę i jak się można domyślić stałem się posiadaczem nieodpowiedniej przeglądarki. Bank znał tylko tylko dwie: IE i NN... Potem jakoś pojawiła się nowa Java (1.4.2 chyba) no i można było się zalogować np. Mozillą. No, ale o przelewach mogłem w dalszym ciągu zapomnieć.
Miła pani w pomocy techniczej powiedziała, że w listopadzie system będzie przerobiony i będą działać "wszystkie te Mozille i Opery". W listopadzie się dowiedziałem, że to jednak w grudniu. Parę dni przed początkiem grudnia inna pani powiedziała, że na pewno ruszy od 1 grudnia. Ostatnio zainstalowałem sobie Red Hata 9.0. Tym samym pożegnałem się ze starym Netscape'm 4.7x, którego używałem do logowania się pod Linuksem. Wchodzę 1 grudnia na stronę BPH, żeby się zalogować. Wyskoczyło okienko (nie mam zablokowanych pop-up) z informacją:
Do korzystania z nowego systemu niezbędne będzie posiadanie jednej z niżej wymienionych przeglądarek internetowych:
* Internet Explorer w wersji 5.0 lub wyższej
* Netscape w wersji 7.02 lub wyższej
* Opera w wersji 6.0 lub wyższej
W przypadku nie dokonania aktualizacji przeglądarki, korzystanie z nowego systemu nie będzie możliwe.
Bosko! A Mozilla to gdzie?
Ok. Ściągnąłem i zainstalowałem Operę 7.23. I co? I nie działa! No jasne! Głupi jestem - nie doczytałem: niezbędne będzie Niezbędne kiedy? Może chodziło o grudzień przyszłego roku?! To może ja sobie znowu zainstaluję starego Netscape'a. Ech.... Za rok to konto przestanie mi być potrzebne, tylko czy ten bank tyle przetrwa tak traktując klientów? I tym optymistycznym akcentem kończę opis swoich przygód z tym bankiem przestrzegając wszystkich. Trzymajcie się z daleka od tego banku! Życzę wszystkim Wesołych Świąt (tych w przyszłym, a nie obecym roku rzecz jasna - skojarz z BPH).
Ps. Na szczęście główne konto mam w innym banku
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Re: BPH Sez@m - tracę cierpliwość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031128 Firebird/0.7+
inwazyjny pisze:Do korzystania z nowego systemu niezbędne będzie posiadanie jednej z niżej wymienionych przeglądarek internetowych:
* Internet Explorer w wersji 5.0 lub wyższej
* Netscape w wersji 7.02 lub wyższej
* Opera w wersji 6.0 lub wyższej
W przypadku nie dokonania aktualizacji przeglądarki, korzystanie z nowego systemu nie będzie możliwe.
Bosko! A Mozilla to gdzie?
Jeżeli będą obsługiwać NN7, i nie będą robić _zbyt_ kretyńskiego wykrywania przeglądarek, to Mozillę też będą obsługiwać.
Ja na szczęście mam konto w PKO Inteligo...
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
marcoos pisze:Jeżeli będą obsługiwać NN7, i nie będą robić _zbyt_ kretyńskiego wykrywania przeglądarek, to Mozillę też będą obsługiwać.
Ja bym się tak nie cieszył Zwróć uwagę na jeden szczegół: "Netscape 7.02". Czyli 7.01 już nie... Oj, różnie może być z Mozillą
marcoos pisze:Ja na szczęście mam konto w PKO Inteligo...
Inteligo? Całkowite przeciwieństwo. Jakość, jakość, jakość. Tam też mam konto, ale rzadko korzystam, bo każą sobie płacić za przelewy
- zwierz
- Moderator
żeby dodać trochę otuchy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20031120
Inna sprawa że jak podszyłem się pod "obsługiwaną" przez nich przeglądarkę, to wszystko działało, więc to pewnie była kwestia wstępnego odrzucania po UA.
także nic straconego, może za rok będzie działało .
pozdrav
maHo
- maHo
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6a) Gecko/20031030
inwazyjny pisze:...dowiedziałem się, że mam niewłaściwego Internet Explorera. ... potem okazało się, że mam nieodpowienią Javę ... Potem okazało się, że mam nieodpowiednią wersję Netscape (7.0) ... stałem się posiadaczem nieodpowiedniej przeglądarki
I tym sposobem dowiedziałeś się, że korzystasz z nieodpowiedniego banku
arsmageddon
- arsmageddon
- Z nami od: 29 listopada 2002, 10:50
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925
Zero problemów z przeglądarkami, i brak kosztów powodują, że uważam to konto za najlepsze. Miałem Inteligo ale zrezygnowałem jak podnieśli ceny (tam też nie miałem żadnych problemów z przeglądarkami).
- Majki
- Z nami od: 19 czerwca 2003, 14:04
Re: żeby dodać trochę otuchy
maHo pisze:także nic straconego, może za rok będzie działało .)
Za rok skończy mi się z nimi jedna umowa i jak się nie poprawią, to pa pa
- zwierz
- Moderator
arsmageddon pisze:I tym sposobem dowiedziałeś się, że korzystasz z nieodpowiedniego banku
Ciężko się nie zgodzić
- zwierz
- Moderator
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony