MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Gdzie mozilla zapisuje ustawienia?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Gdzie mozilla zapisuje ustawienia?

Postautor: Lisek » 12 kwietnia 2002, 21:58

Przeglądarka: -

Mialem profil "default" to sobie katalog zapisalem przed reinstalką windy. Teraz zainstalowałem Mozillę, podmienilem default i ustawienia nadal domyslne :/ W sumie juz sobie pokonfigurowalem, ale nastepnym razem ktore pliki mam zabezpieczac?

--
Jak ma sie domyslne ustawienia, wejdzie sie w opcje i zaznaczy, aby przycisk "idź" był pokazywany, to przycisk "ok" przestaje działać :)
Lisek

Z nami od: 07 kwietnia 2002, 09:19

Re: Gdzie mozilla zapisuje ustawienia?

Postautor: GmbH » 12 kwietnia 2002, 23:37

Lisek pisze:Mialem profil "default" to sobie katalog zapisalem przed reinstalką windy. Teraz zainstalowałem Mozillę, podmienilem default i ustawienia nadal domyslne :/ W sumie juz sobie pokonfigurowalem, ale nastepnym razem ktore pliki mam zabezpieczac?

Znaczy co i jak zrobiłeś? Podaj dokładnie tok operacji. Jeśli cały folder był skopiowany to nie powinno być problemów... Przed kopiowaniem Mozilla była uruchomiona?

Lisek pisze:Jak ma sie domyslne ustawienia, wejdzie sie w opcje i zaznaczy, aby przycisk "idź" był pokazywany, to przycisk "ok" przestaje działać :)

0.9.9+ wszystko chodzi ok :)
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Gdzie mozilla zapisuje ustawienia?

Postautor: GmbH » 12 kwietnia 2002, 23:38

Lisek pisze:Mialem profil "default" to sobie katalog zapisalem przed reinstalką windy.

Btw. W którym podkatalogu? Bo są jeszcze inne foldery z nazwą default ;)
GmbH

Postautor: Lisek » 13 kwietnia 2002, 09:23

Profilaktycznie skopiowałem cały folder defaults z katalogu mozilli :) Tam byly profile, costam jeszcze....

Teraz sobie zrobiłem nowy profil i pliki trzymam sobie na innym dysku. Jest to w katalogu "\Lisek\jcidl8oy.slt". Czyli pewnie jak to sobie zachowam to juz nie bedzie problemow? :)
Lisek

Postautor: GmbH » 13 kwietnia 2002, 18:06

Lisek pisze:Profilaktycznie skopiowałem cały folder defaults z katalogu mozilli :) Tam byly profile, costam jeszcze....

Folder default z katalogu mozilli zawiera domyślne ustawienia używane przy tworzeniu nowego profilu.

Lisek pisze:Teraz sobie zrobiłem nowy profil i pliki trzymam sobie na innym dysku. Jest to w katalogu "\Lisek\jcidl8oy.slt". Czyli pewnie jak to sobie zachowam to juz nie bedzie problemow? :)

Tak, teraz powinno być bezproblemowo, najlepiej skopiować także plik registry.dat gdzie są zapisane informacje o dostępnych profilach. Wkrótce napiszę poradnik o tworzeniu kopii bezpieczeństwa / przywracaniu profili.
GmbH

Postautor: Lisek » 14 kwietnia 2002, 00:13

GmbH pisze:Tak, teraz powinno być bezproblemowo, najlepiej skopiować także plik registry.dat gdzie są zapisane informacje o dostępnych profilach. Wkrótce napiszę poradnik o tworzeniu kopii bezpieczeństwa / przywracaniu profili.

Dobrze by bylo :) Na razie do ukazania sie 1.0 zostane przy Operze, bo:

- Wygląd klasyczny + Windows XP (LUNA) - wygląda tragicznie
- Błędy w 0.9.9 zostały zlikwidowane w 0.9.9+, jednak programiści dorzucili nowe :)
Lisek

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite