Częste wysypki MozilliPL 1.1b
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Częste wysypki MozilliPL 1.1b
Przeglądarka: -
Czy to tylko u mnie, ? W różnych momentach, najczęściej po kliknięciu w odnościk albo w trakcie ładowania strony Mozilla wysypuje się z systemowym komunikatem o błędzie. Co prawda konfig kompa nie jest rewelacyjny (Win98, 64 MB RAM), ale pod Mozillą 1.0 aż tak częstych wysypek nie zaobserwowałem...
- Roman Sąsiada
Re: Częste wysypki MozilliPL 1.1b
Jakie komunikaty, czy to jest powtarzalne, czy włącza się TalkBack.. - być może znajdujesz jakieś nowe błędy i warto je zgłosić?
PS - umnie 1.1B praktycznie nie zawiesza sie. Oprócz jednej ze stron Thawte
.
PS - umnie 1.1B praktycznie nie zawiesza sie. Oprócz jednej ze stron Thawte
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Hmmm, ciężko będzie...
... bo wróciłem do wersji 1.0
A komunikaty były standardowe, windowsowe - program wykonał nieprawidłową operację etc. etc. Talkback opdalał się - albo zaraz po błędzie, albo po ponownym uruchomieniu przeglądarki. Raczej nie zauważyłem jakiejś prawidłowości, w rodzaju wysypki na konkretnej stronie - to mi raczej wyglądało na coś losowego.
Nie wiem, czy to można traktować jako błąd, powodów mogło być 150... Skoro u Ciebie się nie wywala to raczej problem będzie po mojej stronie, np. bruździ jakiś komponent, plugin - mam zainstalowanego Download Accelerator i Javę 1.4...
Jeżeli to warte zachodu, to mogę rozważyć ponowną instalację 1.1b i powalczyć.
Nie wiem, czy to można traktować jako błąd, powodów mogło być 150... Skoro u Ciebie się nie wywala to raczej problem będzie po mojej stronie, np. bruździ jakiś komponent, plugin - mam zainstalowanego Download Accelerator i Javę 1.4...
Jeżeli to warte zachodu, to mogę rozważyć ponowną instalację 1.1b i powalczyć.
- Roman Sąsiada
Mam u siebie podobnie. Mozilla zamyka się przy otwieraniu różnych stron, zawsze jednak na samym początku ładowania. Najczęściej dzieje się to bez żadnego komunikatu, po prostu przy otwieraniu nowej strony znikają wszystkie okna Mozilli, objawy takie pojawiły się w wersji 1.1a i nie ustały w 1.1b.
W zasadzie najczęściej problemy stwarzają mi te strony:
www.dailyf1.com/en/
szukaj.onet.pl
Na innych problem pojawia się sporadycznie, jednak na tych jest to bardzo częste.
W zasadzie najczęściej problemy stwarzają mi te strony:
www.dailyf1.com/en/
szukaj.onet.pl
Na innych problem pojawia się sporadycznie, jednak na tych jest to bardzo częste.
- Darek
- Z nami od: 14 maja 2002, 22:03
Tak sobie teraz czytam ten wątek i niestety muszę się pod nim podpisać
Czasami podczas wchodzenia na jakąś stronę Mozilla się wywala. Zaczyna ładować i po jakimś czasie (jeszcze nic nie wyświetli) po prostu zamyka się, łacznie ze zminimalizowanym Kurierem Poczty - znika bez komunikatu. Nie wiesza systemu, nie daje komunikatu - "pyk" i już
Mozilla 1.0, WinXp Pro
Burcu
Czasami podczas wchodzenia na jakąś stronę Mozilla się wywala. Zaczyna ładować i po jakimś czasie (jeszcze nic nie wyświetli) po prostu zamyka się, łacznie ze zminimalizowanym Kurierem Poczty - znika bez komunikatu. Nie wiesza systemu, nie daje komunikatu - "pyk" i już
Mozilla 1.0, WinXp Pro
Burcu
Mozilla - Rethink your priorities...
- Burcu
- Z nami od: 01 sierpnia 2002, 21:01
Ups
Ten wątek dotyczy 1.1b, ale u mnie na 1.0 taki sam objaw był, więc się dołączyłem. Powtarza mi się to na stronie http://www.kb24.pl
W ogóle nie mogę tam wejść
wywala Mozi, zanim cokolwiek zobaczę
Burcu
Ten wątek dotyczy 1.1b, ale u mnie na 1.0 taki sam objaw był, więc się dołączyłem. Powtarza mi się to na stronie http://www.kb24.pl
W ogóle nie mogę tam wejść
Burcu
- Burcu
Burcu pisze: Powtarza mi się to na stronie http://www.kb24.pl
W ogóle nie mogę tam wejśćwywala Mozi, zanim cokolwiek zobaczę
![]()
U mnie z tą stroną wszystko ok.
- quiris
- Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53
Burcu pisze:Ups![]()
W ogóle nie mogę tam wejśćwywala Mozi, zanim cokolwiek zobaczę
![]()
Burcu
u mnie tez ok
Mozilla 1.0 win98se
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Skoro u was OK, to znaczy, że coś u mnie lokalnnie jest "be". Pobawię się tym w chwili wolnej, bo to ne jest jedyna strona, która robi mi takie rzeczy.
Coś tu jest nie tak, hm....
Burcu
Coś tu jest nie tak, hm....
Burcu
- Burcu
Kurcze mam coraz częstsze wysypki Mozilli przy otwieraniu stron... Na początku ładowania, bez komunikatów - po prostu program wykonał nieprawidłową operację...
Czy może miec znaczenie naniesienie poprawek wyświetlających zakładkę Aplikacje w Preferencjach Nawigatora? Błędu chyba nie zrobiłem, ale stopień kompresji jest zapewne inny...
Może apel do autorów, aby umieścili do sciągnięcia wersję instalatora z naniesioną poprawką? Mozi 1.1B, win98...
PS.: Stronka kb24 ok.
Czy może miec znaczenie naniesienie poprawek wyświetlających zakładkę Aplikacje w Preferencjach Nawigatora? Błędu chyba nie zrobiłem, ale stopień kompresji jest zapewne inny...
Może apel do autorów, aby umieścili do sciągnięcia wersję instalatora z naniesioną poprawką? Mozi 1.1B, win98...
PS.: Stronka kb24 ok.
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Jeżeli usunąłeś tylko fragment z flex="1" i niewiele poza tym, to to nie powinno mieć znaczenia.
Sprawdź ustawienia przetwarzania potokowego - moze na razie sprawiać klopoty - załóż czysty profil i testuj na nim. Jak sytuacja się powtarza to gdzieś moze być błąd.
Sprawdź ustawienia przetwarzania potokowego - moze na razie sprawiać klopoty - załóż czysty profil i testuj na nim. Jak sytuacja się powtarza to gdzieś moze być błąd.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Usunąłem tylko ten fragment, postaram się pobawić w wolnej chwili, teraz mam trochę dużo zajęć...
Dzięki za instrukcję, pozdrawiam
Dzięki za instrukcję, pozdrawiam
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite