czesc
1. zainstalowałem plik MozillaPL Nightly Lang-pl-build-id-2002081508.xpi
(nie wiem zresztą po co - wszystko mi ładnie chodziło) i teraz po odtwarciu jakiegokolwiek komponentu mozilli (nawigator,kurier czy nowa wiadomosc) w każdym oknie na dole mam taki oto komunikat (jakby część kodu):
<menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;" command="cmd_close"/>
----^
To wszystko wypisane na czerwono. Czy to jakiś bug ??
2. nie pamiętam juz jak to sie stało(myśle za jak zainstalowałem 1.1 Beta - przy alpha chodziło OK), ale nie moge wysłać poczty z kuriera bo ma problem z połączeniem z serwerem smtp. probowałem wpisywac mu kilka serwerów, jeden lub rózne kombinacje ( adresy od kilku kont). Cały czas ma problem z połączeniem. Czy przy konfiguracji smtp musze podać jaki ma być port czy powinno wystarczyć uzytkownik i adres - nie wiem czy ja cos zchrzaniłem czy coś się samo zchrzaniło
moze cos ktos doradzi - pozdro
sasza
zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp
Przeglądarka: -
sasza pisze:<menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;" command="cmd_close"/>
----^
Też coś takiego miałem, jak się swego czasu bawiłem tymi nocnymi kompilacjami. Pozbyłem się tego wywalając Mozillę, wykasowując katalog Mozilli w Program Files i instalowując od nowa MozillaPL 1.1B. Czy odinstalowywałeś poprzednią wersję przed instalacją najnowszej? Obligatoryjnie zaleca się deinstalację starej wersji przed instalacją nowej.
sasza pisze:Cały czas ma problem z połączeniem. Czy przy konfiguracji smtp musze podać jaki ma być port czy powinno wystarczyć uzytkownik i adres - nie wiem czy ja cos zchrzaniłem czy coś się samo zchrzaniło
Oj z tymi serwerami SMTP to ja też miałem przeprawę. Przy konfiguracji tego serwera musisz zawsze wpisać ręcznie port (zazwyczaj: 25). Poza tym sprawdź w ustawieniach konta, przycisk Zaawansowane czy aby na pewno jest wybrany właściwy serwer. Z doświadczenia wiem, że tak na 99% nie jest. Jeśli pisze, że ma używać domyślnego serwera to nie ufaj mu i wybierz z listy swój serwer. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem
- quiris
- Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53
Re: zainstalowałem nightly i coś dziwnego+ problem z smtp
Przeglądarka: -
quiris pisze:sasza pisze:<menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;" command="cmd_close"/>
----^
Też coś takiego miałem, jak się swego czasu bawiłem tymi nocnymi kompilacjami. Pozbyłem się tego wywalając Mozillę, wykasowując katalog Mozilli w Program Files i instalowując od nowa MozillaPL 1.1B.
Na tę przypadłość powinno wystarczyć skasowanie pliku XUL.mfl z katalogu profilu
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite