Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Olhado/256 pisze:Mocne stwierdzenie i absolutnie nie mogę się z nim zgodzić, ale to kwestia gustu, więc nie ma o czym dyskutować.
Dlaczego? Rozwine swoja mysl: strona "czesc to moja prywatna strona, lubie rybki" to strona ZU, a w przypadku gdy ten "ZU" robi vortal np o telefonii komorkowej nie jest juz (wedlug mnie) ZU - zaliczam go najnizej do grupy polprofesjonalistow (lub profsjonalistow).
Posumowujac synonimem profesjonalnej strony jest dla mnie profesjonalny webmaster. ZU natomiast jesli chce zostac webmasterem musi przestac byc ZU.
Olhado/256 pisze:Ja jednak pozostaję przy stwierdzeniu, że W3C może sobie standardy tworzyć, natomiast nie ma możliwości, żeby na danym webmasterze wymusić przestrzeganie tych standardów. M$ MA takie środki (domnijąca pozycja na rynku).
W3C robi to za posrednictwem np MozillaPL.org, Mozilla.org i wielu wielu innych, to My doprowadzilismy do, ze tysiace polskich stron dziala na Mozilli i bedziemy to robic konsekwentnie.
Olhado/256 pisze:Ja nie twierdzę, że Jabber i GG działają na podobnej zasadzie
Nawet tak nie myslalem, chodzi mi o to ze support GG w Konnekcie jest inny niz support GG w Jabberze.
Olhado/256 pisze: ale zdecydowanie mają coś wspólnego - są "standardami" komunikacji konkurującymi ze sobą
Jak dla mnie nie, poniewaz poki co trzymam sie definicji slownikowej a nie jakies slangowej.
Dobra, OK moze podsumujesz swoje zdanie, bo zaczynam sie gubic. Popraw mnie jesli sie myle, ale wnioski ktore ja wyciagnolem z Twoich postow sa takie, zeby korzystac z IE a nie z Mozilli, poniewaz IE jest standardowe a Mozilla nie. Sorry ale jesli grozilbys mi naladowana spluwa to bym Ci racji nie przyznal