czy to jest normalne czy to ja jestem nienormalny ????
co jest
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
co jest
Przeglądarka: -
nie miałem w mozilli zainstalowanego sun java a musialem go miec zeby poprawnie obejrzec jedna strone (nie bede robil jej reklamy) mozilla sama zaproponowala mi zeby sciagnal sun jave (podala nawet adres
) wiec tak tez uczynilem ale q mojemu zdziwieniu zamiast zaczac pobierac lub chociaz instalowac plik mozilla po prostu otworzyla go w jego naturalnej notatnikowej postaci
- Gość
Re: co jest
Anonymous pisze:czy to jest normalne czy to ja jestem nienormalny ????
Ja nigdy takich akcji nie wykonywałem. Zawsze ściagam sobie normalnie instalkę Sun JRE i instaluję i działa
- quiris
- Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53
Re: co jest
A efekt "tekstowych śmieci zamiast ściągniętego programu" dostajemy zazwyczaj wtedy, gdy server mówi Mozilli "to jest text/plain" zamiast "to jest application/octet stream".
Jeśli używasz MozillaPL, to możesz to łatwo sprawdzić. Jak załaduje się trochę tego śmiecia, to prawokliknij na stronie i w menu wybierz MozTweak -> Wyświetl nagłówki wysyłane przez serwer", a potem sprawdź, co się wyświetli pod nagłówkiem Content-Type.
Jeśli nie używasz MozillaPL, to uzyskasz to samo wpisując odpowiedni adres na stronie http://webtools.mozilla.org/web-sniffer/ .
Jeśli tak jest (tzn. serwer wysyła text/plain), to jest to wina admina serwera www i jego trzeba pogonić za bycie nienormalnym
Jeśli używasz MozillaPL, to możesz to łatwo sprawdzić. Jak załaduje się trochę tego śmiecia, to prawokliknij na stronie i w menu wybierz MozTweak -> Wyświetl nagłówki wysyłane przez serwer", a potem sprawdź, co się wyświetli pod nagłówkiem Content-Type.
Jeśli nie używasz MozillaPL, to uzyskasz to samo wpisując odpowiedni adres na stronie http://webtools.mozilla.org/web-sniffer/ .
Jeśli tak jest (tzn. serwer wysyła text/plain), to jest to wina admina serwera www i jego trzeba pogonić za bycie nienormalnym
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
- Gość
Anonymous pisze:dobra jeszcze raz to ja
sciagnalem ten plik ale czym sie otwiera pliki .xpi ????
Odpowiem Ci tak: Pliki .xpi otwierasz w Mozilli w Menu Plik->Otwórz plik...
Natomiast jeśli chodzi o instalkę Javy to idziesz na http://java.sun.com/j2se/1.4.1/download.html i ściagasz sobie execa (wersja Windows) bądź dla innych systemów odpowiednie archiwum i instalujesz.
- quiris
Anonymous pisze:no i jeszcze przed chwila chcialem zainstalowac tego xpi ale otrzymalem wiadomosc nie znaleziono skryptu instalacyjnego (czy cos takiego)
Ci mówię: lepiej idź na stronę Suna i ściągnij sobie execa. Już dawno byś cieszył się tą Javą, a tak kombinujesz z tym .xpi i niewiele z tego wychodzi...
- quiris
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite