O co biega...CZCIONKI!
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
O co biega...CZCIONKI!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (compatible; Konqueror/3.1; Linux)
Mozecie mi powiedziec o co biega z tymi czcionkami w mozilli? cale zycie pracowalem na ie i ten problem jakos mnie nie dotyczyl a teraz mam mozlille 1.3 na mandreake'u 9.1 (KDE 3.1) i wogole nie wiem o co chodzi. A dokladnie jak sie robi strony to sie precyzuje jak ma wygladac czcionka, tak samo sa css'y do www a tutaj jedzie mi wszystko tymi samymi czcionkami ktore jeszcze ledwo widac albo nakladaja sie na siebie, (wiesniacki SANS) nieby moge zmeiniac te czcionki ale czemu nie moze czytac jakie maja byc z kodu zrodlowego strony (????). Pewnie to strasznie lamerskie pytanie ale strasznie mnie to gnebi... Z gory dzieki za odpowiedz[=
- skowron
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7a) Gecko/20040129 Firebird/0.8.0+ (marcoos)
Być może ustawiłeś w Preferencjach takie dziwne czcionki i zakazałeś brania ustawień ze strony?
(Swoją drogą 1.3 to b. stara Mozilla)
(Swoją drogą 1.3 to b. stara Mozilla)
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Re: O co biega...CZCIONKI!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7a) Gecko/20040201 Firebird/0.8.0+ (athantor)
skowron pisze:Mozecie mi powiedziec o co biega z tymi czcionkami w mozilli?
No są sobie. Bardzo ładne swoją drogą...
skowron pisze:cale zycie pracowalem na ie
Przykro nam...
skowron pisze:teraz mam mozlille 1.3
Najnowsza to 1.6
skowron pisze: na mandreake'u 9.1
Najnowszy to 9.2
- Kod: Zaznacz cały
$ man urpmi
skowron pisze:i wogole nie wiem o co chodzi.
No my tym bardziej
skowron pisze:A dokladnie jak sie robi strony to sie precyzuje jak ma wygladac czcionka,
No precyzuje.
skowron pisze:tak samo sa css'y do www a tutaj jedzie mi wszystko tymi samymi czcionkami ktore jeszcze ledwo widac albo nakladaja sie na siebie, (wiesniacki SANS)
A zrobiłeś ten minimalny wysiłek i skonfigurowałeś mozillę, czy jedziesz na domyślnych ustawieniach?
skowron pisze:nieby moge zmeiniac te czcionki ale czemu nie moze czytac jakie maja byc z kodu zrodlowego strony (????).
Przeca czyta
Edit -> preferences -> appearance -> Fonts -> Allow docummants to use other fonts.
- athantor
- Z nami od: 24 grudnia 2002, 15:22
Czcionki
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Od kilku dni używam Mandrake 10b2 i Firebirda 07, sprawdziłem już przeróżne ustawienia w:
Narzędzia/Opcje/Przeglądanie/Czcionki i Kolory
i efekt jak na załączonymobrazku, podobny do opisanego przez skowron, przeglądarka na zmiany nie reaguje. Opera działa dobrze. Jestem linuxowym nowicjuszem - może ktoś pomóc ?
Narzędzia/Opcje/Przeglądanie/Czcionki i Kolory
i efekt jak na załączonymobrazku, podobny do opisanego przez skowron, przeglądarka na zmiany nie reaguje. Opera działa dobrze. Jestem linuxowym nowicjuszem - może ktoś pomóc ?

- Kroob
- Z nami od: 09 lutego 2004, 14:48
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite